Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Ράδιο 101.5
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Ένας δρόμος μια ιστορία.Τρία καταστήματα στη Ζωοδόχο Πηγή (Καστανιά) παραμένουν ζωντανά

Ένας δρόμος μια ιστορία, όχι μόνο για τους δυτικομακεδόνες αλλά για όλους τους κατοίκους της βορείου Ελλάδος.

Ο δρόμος από τον Πολύμυλο Κοζάνης έως τη Βέροια που συνέδεε κάποτε οδικώς την Ασία με την Ευρώπη δια μέσω Ελλάδος σήμερα  μας θυμίζει μια ιστορία πολλών γενεών διαβαίνοντας την πάλαι ποτέ Εθνική Οδό Γρεβενών-Θεσσαλονίκης.

Σήμερα στη Ζωοδόχο Πηγή παραμένουν ακόμη τρία καταστήματα ανοιχτά (από τα δεκαπέντε) θυμίζοντας σε όλους μας πως η ιστορία αντέχει ακόμη όταν οι άνθρωποι επιμένουν.

Στα τρία αυτά καταστήματα οι ελάχιστοι περαστικοί σταματούν, ξεκουράζονται και δοκιμάζουν την παραδοσιακή φασολάδα της «Βεντέττας». Η διαδρομή σήμερα είναι πλέον ευχάριστη διασχίζοντας τον δρόμο με τα πυκνά δάση της οξυάς του Βερμίου.

Ελάχιστα πλέον είναι τα αυτοκίνητα στην παραπάνω διαδρομή τα οποία είτε έχουν προορισμό το Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά είτε κάποιοι άλλοι οδηγοί για συναισθηματικούς… λόγους ορισμένες φορές προτιμούν τον οδικό άξονα Πολυμύλου-Βεροίας.

Βεβαίως τα 70 εικονοστάσια που βρίσκονται αριστερά και δεξιά των 20 χιλιομέτρων του παραπάνω δρόμου θυμίζουν σε όλους πόσο επικίνδυνη ήταν κάποτε η διαδρομή της «Καστανιάς».

Πάντως αξίζει σε όλους να χρησιμοποιούν κατά διαστήματα τον δρόμο της «Καστανιάς» ώστε να θυμούνται την παλιά διαδρομή και να εκτιμούν ταυτόχρονα την μεγάλη αξία της Εγνατίας οδού από την Ηγουμενίτσα έως τον Έβρο, του μεγαλύτερου έργου που έγινε στη Βόρειο Ελλάδα από την απελευθέρωση του 1912 έως σήμερα συνδέοντας πραγματικά την Ανατολή με τη Δύση.

Πως είναι σήμερα τα καταστήματα στη Ζωοδόχο Πηγή Βερμίου «Καστανιά».

  

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Ζητείται
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης