Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ
ΔΕΗ | Αγροτικά ΓΑΙΑ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Εμβολιασμοί για τον μελιταίο πυρετό

The photo shows a herd of sheep on a pasture in the fall. The animals are well-groomed and seem to be in excellent condition. The background is a beautiful fall landscape, with the trees displaying their colorful autumn leaves. The whole scene creates a harmonious whole and brings to mind the peacefulness of rural life. This photo is a true ode to the beauty of nature and the changing of the seasons.

Από την υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής της Π.Ε. Καστοριάς γνωστοποιείται η έναρξη εμβολιασμών για τον μελιταίο πυρετό (βρουκκέλωση), που είναι μια από τις πιο σοβαρές ασθένειες που προσβάλλει τα αιγοπρόβατα και τα βοοειδή.

 

Η σημασία της είναι πολύ μεγάλη, τόσο γιατί προκαλεί οικονομικές απώλειες στην κτηνοτροφία, όσο και γιατί αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Είναι σημαντική ζωοανθρωπονόσος που προσβάλλει τους ανθρώπους που ασχολούνται με τα παραγωγικά ζώα και τους ανθρώπους που καταναλώνουν μη ορθά παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα. Επίσης, είναι νόσημα υποχρεωτικής δήλωσης.

Οι κάτοχοι εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων, συμπεριλαμβανομένων και των οικόσιτων αιγοπροβάτων, στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς είναι υποχρεωμένοι να εμβολιάζουν τα ζώα κατά του μελιταίου πυρετού. Ως εκ τούτου, όλοι οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να «χωρίσουν» τα αιγοπρόβατα άνω των 3 μηνών που είναι ανεμβολίαστα από το κοπάδι, να τα σημάνουν (να βάλουν ενώτια σήμανσης), όπως επίσης να χωρίσουν τα αρσενικά αιγοπρόβατα και να τα σημάνουν, ώστε τα ζώα να εμβολιαστούν και να γίνουν αιμοληψίες στα αρσενικά. Ζώα που είναι έγκυα δεν εμβολιάζονται. Η ΣΗΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.

 

Η αιμοληψία των αρσενικών ζώων είναι υποχρεωτική κάθε χρόνο, ακόμα και στην περίπτωση που δεν υπάρχουν αμνοερίφια που θα παραμείνουν για αναπαραγωγή.

 

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τις 15 Μαρτίου 2023 και οι κτηνοτρόφοι μπορούν να επιλέξουν είτε ιδιώτη κτηνίατρο να εφαρμόσει το πρόγραμμα στο κοπάδι τους, είτε να συνεργαστούν με την Κτηνιατρική Υπηρεσία. Η μη τήρηση της εφαρμογής του προγράμματος θα έχει επιπτώσεις για την παράδοση γάλακτος στις εγκαταστάσεις μεταποίησης (Δελτίο Εμβολιασμού – Δελτίο Ορολογικού Ελέγχου) και στη χορήγηση υγειονομικών πιστοποιητικών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα:

 

Κτηνιατρικό Γραφείο Άργος Ορεστικού: 2467021978

Κτηνιατρικό Γραφείο Καστοριάς: 2467071799

Κτηνιατρικό Γραφείο Νεστορίου: 2467021978

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ