Κινηματογράφος-CINE GREVENA
GIANAKOPOULOS

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ
Alpha Bank

Grevenamedia @facebook

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
ΕΜΒΟΛΙΟ
Εμβόλιο

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Εμπόριο: «Ξαφνικός θάνατος» για 1 στις 2 επιχειρήσεις αν γίνει νέο lockdown

Μία στις δύο εμπορικές επιχειρήσεις χρειάζεται “κούρεμα” οφειλών για να επιβιώσει ενώ η ενίσχυση της επιστρεπτέας προκαταβολής είναι το “μάννα εξ ουρανού” για τη μία στις τέσσερις, σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ) που επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι μία στις δύο επιχειρήσεις είναι στο φάσμα της χρεοκοπίας και ένα νέο lockdown θα είναι η απόλυτη καταστροφή.

Σε ερώτημα που τέθηκε στα στελέχη της αγοράς για να επιλέξουν ένα μέτρο που θεωρούν σημαντικότερο για την επιβίωση των επιχειρήσεών τους, την επιλογή της ρύθμισης οφειλών έκανε το 49%. Ενίσχυση της επιστρεπτέας προκαταβολής προτεραιοποίησε το 23% και μείωση των ενοικίων μέχρι το τέλος της πανδημίας έκρινε καταλυτική το 21%. Ένα 7% ανέφερε ότι χρειάζονται και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ενδεικτικό είναι επίσης ότι για να κρατηθούν όρθιες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου έχουν υπαχθεί ήδη στα υφιστάμενα προγράμματα προστασίας των πληττόμενων ΚΑΔ κι έχουν κάνει χρήση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου στο οποίο είχαν πρόσβαση. Καθολική σχεδόν, όπως είναι φυσικό, ήταν η συμμετοχή στο μέτρο της αναστολής των συμβάσεων εργασίας, από το οποίο απεντάχθηκαν οι περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα καταστήματά τους.

Το 80% επανέφερε πάνω από το 50% των υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε αναστολή. Επίσης ένα μέτρο που φάνηκε να απαντά στις ανάγκες της αγοράς ανακουφίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες, ήταν οι Επιστρεπτέες Προκαταβολές.

Τα στοιχεία της έρευνας του ΕΣΑ σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 100 επιχειρήσεων – από όλους τους εμπορικούς κλάδους και κυρίως από την αγορά ένδυσης/υπόδησης (80% των συμμετεχόντων), με καταστήματα σε κεντρικές αλλά και περιφερειακές αγορές εντός και εκτός του Δήμου Αθηναίων – δείχνουν ότι οι 93 στις 100 επιχειρήσεις έκαναν χρήση του μέτρου. Παρ όλ αυτά, το 69% των επιχειρήσεων δηλώνουν αδυναμία να καλύψουν δανειακές, ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΕΗ banner
Τζιόβας Ανδρέας
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Γκαρσονιέρα Αριστείδου 27
Γκαρσονιέρα Καραϊσκάκη 7 (πολιτιστικό κέντρο)
Διαμέρισμα παλιά κτελ
Ενοικιάζεται Ίωνος Δραγούμη 2
Κατάστημα πρώην ADMIRAL
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com