email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
SPONSORS
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Ράδιο 101.5
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα: «Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής: Τα παιδιά εμπνέονται και δημιουργούν!»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης διοργανώνει τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020 και ώρα 19:00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα:

 «Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής: Τα παιδιά εμπνέονται και δημιουργούν!»

Η έκθεση περιλαμβάνει 59 φωτογραφίες των έργων που δημιουργήθηκαν από τα παιδιά, «μένοντας σπίτι», την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, στο πλαίσιο ψηφιακής δράσης που διοργάνωσε η Εφορεία.

Τα έργα προέκυψαν μέσα από την διαδικτυακή επίσκεψη των παιδιών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής.

Δημιουργήθηκαν στα σπίτια τους, φωτογραφήθηκαν από τα ίδια και με τη βοήθεια των γονιών τους απεστάλησαν οι φωτογραφίες στην Εφορεία, προκειμένου να εκτεθούν, με τη λήξη της καραντίνας, σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση.

Κατασκευάστηκαν με διάφορους τρόπους και διάφορα υλικά (π.χ. ζωγραφική σε χαρτί με ξυλομπογιές, μολύβι ή μαρκαδόρους, νερομπογιές, πηλό, πλαστελίνη, χάντρες pyssla, κολάζ με υλικά όπως όσπρια, μπαχαρικά, σπόρους, γλωσσοπίεστρα κ.ά.). Τα θέματα συμπεριλαμβάνουν αγγεία, ειδώλια, όπλα, κοσμήματα, εργαλεία, αλλά δεν λείπουν και οι αναπαραστάσεις θεμάτων από την καθημερινή ζωή στην Αρχαιότητα και οι αναπαραστάσεις και προσομοιώσεις ανασκαφών.

Στη διαδικτυακή αυτή δράση συμμετείχαν 57 παιδιά, ηλικίας από 4 έως 13 ετών, με συνολικά 91 κατασκευές, που αποτυπώνονται σε 59 φωτογραφίες.

Τα παιδιά προέρχονται από την Αιανή, την Κοζάνη, τα Κοίλα, τον Κρόκο, τη Λευκόβρυση, την Πτολεμαΐδα και  τη Σιάτιστα, Π.Ε. Κοζάνης, ενώ μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπήρξαν και συμμετοχές από τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Κρήτης. Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας.

Με την ελπίδα πως η Εφορεία συνέβαλε, έστω κατ’ ελάχιστον, στην δημιουργική και ευχάριστη αξιοποίηση του χρόνου των παιδιών κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω της πανδημίας, απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες προς όλους και τους περιμένουμε να θαυμάσουν από κοντά τα έργα τους!

Διάρκεια Έκθεσης: Δευτέρα 20 Ιουλίου έως Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Επισκέψιμη καθημερινά: 8:30-15:30

Είσοδος Ελεύθερη, με την επισήμανση της πιστής τήρησης των κανόνων ασφαλούς λειτουργίας των μουσείων στο πλαίσιο προστασίας από τον covid-19:

  • Τήρηση των αποστάσεων 1,50 μ. στους εξωτερικούς χώρους και 2 μ. στους εσωτερικούς.
  • Χρήση αντισηπτικού.
  • Χρήση μη ιατρικής μάσκας στην έκθεση.
  • Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής, όπου οι παριστάμενοι οφείλουν να παραμείνουν καθήμενοι στις θέσεις τους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και να εισέρχονται στην έκθεση τμηματικά, σε ομάδες των 15 ατόμων, φορώντας μη ιατρική μάσκα, την οποία εάν δεν διαθέτουν, θα τους παραχωρήσει η Εφορεία.
  • Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παραμείνει ανοιχτή και η μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής, την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τμηματικά και με χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
ΤΑΞΙ
Αθ.Διάκου-Μ.Αλεξάνδρου
Κ.Παλαιολόγου 58
Αριστείδου 27
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ