Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Εκπαίδευση νέων για τις πυρκαγιές και την κλιματική κρίση, στην Πορτογαλία, με την συμμετοχή της γρεβενιώτισας εκπαιδεύτριας, Εβίνας Λιοσάτου

Πυρκαγιές και κλιματική κρίση: Η εκπαίδευση των νέων σήμερα είναι το κλειδί για τη διαχείριση των πυρκαγιών του αύριο

Μια ομάδα φοιτητών από το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με επιστημονική υπεύθυνη την Καθηγήτρια Νίκη Ευελπίδου επισκέφθηκε την πόλη Aveiro της Πορτογαλίας, κατά τη διάρκεια εντατικού εκπαιδευτικού σχολείου, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου ERASMUS+ με τίτλο “Facing Fire”. Το πρόγραμμα “Facing Fire” αποσκοπεί στην βελτίωση της εκπαίδευσης σε θέματα διαχείρισηςτων πυρκαγιών, μέσω της μεθόδου «Service-learning» η οποία στοχεύει, μέσω εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε καθημερινά ζητήματα, καθώς και στην συμμετοχή του στην κοινωνία μέσω της μάθησης. Στο εντατικό σχολείο έλαβαν μέρος φοιτητές και καθηγητές από την Πορτογαλία (Universidade de Aveiro), την Ισπανία(Universidade de Santiago de Compostela, IES lucusaugusti), την Ελλάδα (National and Kapodistrian University of Athens) και την Ιταλία (UniversitàdegliStudidiFirenze), χώρες που όπως είναι γνωστό, έρχονται αντιμέτωπες με πυρκαγιές κάθε χρόνο.

Στα πλαίσια του εντατικού εκπαιδευτικού σχολείου, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπως εκπαιδευτικές εκδρομές σε καμένες περιοχές, δενδροφύτευση και αποκατάσταση καμένης βλάστησης. Οι φοιτητές αναζήτησαν  τις αιτίες δημιουργίας πυρκαγιών, τις πολύπλευρες επιπτώσεις τους σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, καθώς και τρόπους για την πρόληψη και την αποτροπή τους. Επιπλέον πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο χωριό SeverdoVouga όπου αναλύθηκαν ο τρόπος και οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορεί να γίνει αποκατάσταση της βλάστησης σε μια καμένη περιοχή.

Από την πλευρά του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπαιδεύτηκαν οι φοιτητές του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Ε.Κ.Π.Α, Χρήστος Γεωργόπουλος, Παναγιώτα Καραχάλιου, Σωτήρης Λαμπρόπουλος και Μακρή-Ζαφειρίου Αθηνά, ενώ στην εκπαιδευτική διαδικασία συμμετείχαν οι εκπαιδευτές Ειρήνη Κουμουτσέα, ΕβίναΛιοσάτου, Γιάννης Σαΐτης και Αποστολία Κόμη.

Η εκπαίδευση των νέων στην αντιμετώπιση και διαχείριση των πυρκαγιών, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την Ελλάδα, δεδομένου των επαναλαμβανόμενων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ετησίως. Μέσω της εκπαίδευσης οι νέοι έρχονται σε άμεση επαφή με το περιβάλλον, εκπαιδεύονται οι ευαισθητοποιούνται για διάφορα φλέγοντα ζητήματα όπως πυρκαγιές, πλημμύρες, αποψιλώσεις, κατολισθήσεις.

Σχετικά άρθρα

Interactive
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες- Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ