Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Εκδηλώσεις για την Γιορτή Πουλιών στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου συμμετέχει για 7η συνεχή χρονιά, στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών, διοργανώνοντας για το σκοπό αυτό δύο εκδηλώσεις με στόχο να ευαισθητοποιηθούν μικροί και μεγάλοι για το πόσο σημαντικό είναι να προστατευτούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά, οι χώροι όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση και οι μεταναστευτικές τους διαδρομές.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 στο Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου στους Ασπραγγέλους Ζαγορίου και θα περιλαμβάνει:

  • Παρουσίαση για την σημασία της χώρας μας στη μετανάστευση των πουλιών και την ορνιθοπανίδα του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου
  • Παιδικό Εργαστήρι που φέτος θα περιέχει κατασκευές ταϊστρών για τα πουλιά
  • Παράσταση κουκλοθεάτρου στο θεατράκι πίσω από το Κέντρο Πληροφόρησης με θέμα «Ο καημός του Βασιλιά» από το Σωκράτη Παππά και κατασκευή κούκλας
  • Παρατήρηση πουλιών με ειδικό εξοπλισμό (τηλεσκόπια, κιάλια, οδηγούς αναγνώρισης)

 

Η εκδήλωση η οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, θα ξεκινήσει στις 10.00 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 14.00μ.μ.

Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, στην περιοχή των Γρεβενών, περιλαμβάνοντας παρουσίαση στους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Γρεβενών για την μετανάστευση και την ορνιθοπανίδα του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και στη συνέχεια παρατήρηση πουλιών με ειδικό εξοπλισμό στο Άλσος Θεοδωρίδη στην πόλη των Γρεβενών.

Απώτερος σκοπός του Φορέα Διαχείρισης είναι, μέσω των συγκεκριμένων δράσεων, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία και το ευρύτερο κοινό για την προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και παράλληλα να αναδείξει την αξία και την ανάγκη προστασίας τοπικών βιοτόπων σημαντικών για τα μεταναστευτικά ή τα διαχειμάζοντα πουλιά.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Πληροφόρησης Ασπραγγέλων, στα τηλ. 2653022241, 2653022245, site: www.pindosnationalpark.gr.

unnamed

unnamed-1

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5