Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ
ΔΕΗ | Αγροτικά ΓΑΙΑ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Εγνατία Οδός: Επιθεώρηση Ταχιάου στη Σήραγγα Κοιλώματος λόγω φλεγόμενου οχήματος

Τη σήραγγα Κοιλώματος της Εγνατίας Οδού, όπου πριν λίγες ημέρες πυρκαγιά σε διερχόμενο φορτηγό, επισκέφθηκε, νωρίς το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές Νίκος Ταχιάος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο μηχανικών της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Κωνσταντίνο Κουτσούκο, το οποίο επιθεώρησε τον χώρο και στην συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη με την παρουσία του Διευθυντή Αστυνομίας Γρεβενών Κωνσταντίνου Ντίνα και του Διοικητή Τροχαίας Γρεβενών Κωνσταντίνου Αλμπάνογλου.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Νίκος Ταχιάος δήλωσε τα εξής:

«Η εκδήλωση μίας πυρκαγιάς σε φορτηγό όχημα στο εσωτερικό μίας σήραγγας μήκους 1 χιλιομέτρου της Εγνατίας Οδού, είναι ένα πολύ δύσκολο συμβάν και μάλιστα σε μία ημέρα αυξημένης κίνησης προς την κατεύθυνση του κλάδου που συνέβη το γεγονός, την ώρα που χιλιάδες συμπολιτών μας εκινούντο προς δημοφιλείς προορισμούς της Ηπείρου και των Ιονίων Νήσων. Χθες το βράδυ αποδείχθηκε πως η προσπάθεια που καταβάλλεται για τη διατήρηση των υψηλότερων επιπέδων ασφαλείας της Εγνατίας Οδού αποφέρει αποτελέσματα:

Οι χειριστές του Κέντρου Ελέγχου Κίνησης των Γρεβενών εντόπισαν αμέσως το συμβάν, το προβλεπόμενο σενάριο ενεργοποιήθηκε αμέσως, οι μπάρες έκλεισαν και η είσοδος της σήραγγας αποκλείσθηκε ώστε να μην εισέρχονται οχήματα και τέθηκε σε λειτουργία το σύστημα αερισμού το οποίο απήγαγε αμέσως τον καπνό προς το εξωτερικό της σήραγγας. Επίσης, η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού υπήρξε, στο σύνολό της, άμεση: Η Αστυνομία επενέβη αμέσως, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατέφθασε από τα Γρεβενά και κατέσβησε την φωτιά σε χρόνο ρεκόρ, κινητοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και φυσικά ο πάροχος υπηρεσιών και συντήρησης της οδού προέβη στις επιβαλλόμενες ενέργειες απομάκρυνσης του φορτηγού και αποκατάστασης της κυκλοφορίας μέσω της μίας λωρίδας κυκλοφορίας. Σήμερα, από το ξημέρωμα ακόμη, με τα στελέχη της Εγνατίας οδού, διαπιστώσαμε την ακεραιότητα της υποδομής της σήραγγας και συμφωνήσαμε στην πλήρη απόδοση της σε λειτουργία.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ενεπλάκησαν στην ευτυχή κατάληξη του συμβάντος: τα στελέχη και τους συνεργάτες της Εγνατία Οδός Α.Ε. και ακόμη περισσότερο την Αστυνομία και την Πυροσβεστική των Γρεβενών που επέδειξαν μοναδική ετοιμότητα και άψογο επαγγελματισμό.

Βεβαίως, το γεγονός αυτό στοίχισε σε πολλούς μετακινούμενους μία σημαντική καθυστέρηση και φυσικά μία κάποια ταλαιπωρία. Λυπούμαι πολύ γι’ αυτό, αλλά ήταν αναπόφευκτο. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την συνεργασία και την κατανόησή τους.

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν εύκολες εναλλακτικές της Εγνατίας οδού, σε αυτό το τμήμα της Πίνδου. Οι παράπλευροι δρόμοι είναι δύσβατοι ειδικά τη νύχτα και η περιπορεία μεγάλη. Αποφασίσαμε με την Εγνατία Οδός Α.Ε. και με την συνδρομή και έγκριση της Αστυνομίας, να εκπονήσουμε σενάρια άμεσης αμφιδρόμησης των διδύμων σηράγγων σε περίπτωση συμβάντος σε κάποια από αυτές. Δεν είναι όσο απλά ακούγονται. Απαιτούνται τεχνικές προσαρμογές των συστημάτων αερισμού των σηράγγων αλλά κυρίως η προσοχή, η πειθαρχία και η συνεργασία των χρηστών του δρόμου, που σε έκτακτα περιστατικά, αποδεικνύονται καθοριστικές.

Όλοι όσοι εργαζόμαστε στις οδικές υποδομές, το σύνολο των εμπλεκομένων υπηρεσιών του κρατικού τομέα αλλά και οι χρήστες του δικτύου πρέπει να κρατήσουμε στο μυαλό μας πως αυτό που προέχει όλων, είναι η ασφάλεια. Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αυτή είναι η προτεραιότητα μας».

 

Νίκος Καραγιάννης

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ