email επικοινωνίας

email επικοινωνίας: [email protected]

Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΤΑΞΙ
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5
Ζιώγας

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Εφορία: Οι 4 πλατφόρμες που μοιράζουν χρήμα και ελαφρύνσεις

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είναι έτοιμη να πατήσει το «κουμπί» για την ενεργοποίηση μιας ακόμα ηλεκτρονικής διαδικασίας η οποία αφορά την «αποζημίωση» των ιδιοκτητών ακινήτων οι οποίοι υπέστησαν απώλειες από τα μισθώματα εξαιτίας της πανδημίας.

Μετά τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, οι εκμισθωτές των ακινήτων θα κληθούν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία μισθωτηρίων συμβολαίων προκειμένου στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες να μπορούν από τις 31 Ιουλίου και μετά να συμψηφίσουν με τρέχουσες φορολογικές τους υποχρεώσεις το 30% της «χασούρας» που υπέστησαν τους προηγούμενους μήνες. Η εφαρμογή δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα , την Παρασκευή η πλατφόρμα MyBusinessSupport άρχισε και πάλι να υποδέχεται αιτήσεις για ειδικές κατηγορίες δικαιούχων (μεταξύ άλλων επιχειρήσεις με απαλλασσόμενες πράξεις ΦΠΑ) ενώ δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα στην πλατφόρμα MyData για τα ηλεκτρονικά βιβλία.

Το επόμενο βήμα αναμένεται την επόμενη εβδομάδα όταν η πλατφόρμα MyBusinessSupport θα αρχίσει να δέχεται και πάλι αιτήσεις στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου επιστρεπτέας προκαταβολής συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ. Από τον πρώτο κύκλο, σε κατάσταση αναμονής εξακολουθούν να βρίσκονται περίπου 1.000 συνδεδεμένες επιχειρήσεις οι αιτήσεις των οποίων πέρασαν από κόσκινο ώστε οι ενισχύσεις που θα καταβληθούν να είναι σύμφωνες με όλες τις ισχύουσες αυστηρές διατάξεις . Πληροφορίες αναφέρουν πως εντός της ερχόμενης εβδομάδας τα κεφάλαια τα οποία έχουν εγκριθεί θα εμφανιστούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Όσον αφορά στους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι υπέστησαν απώλεια ενοικίων 40%, οι διατάξεις νόμου οι οποίες έχουν ψηφιστεί προβλέπουν ότι:

  • Το ένα τρίτο του απολεσθέντος 40% των μισθωμάτων θα συμψηφιστεί με μελλοντικές φορολογικές υποχρεώσεις τους από τις 31 Ιουλίου και μετά.
  • Για όσους εκμισθώνουν ακίνητα σε ενοικιαστές που δικαιούνταν έκπτωση 40% τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και οι καταληκτικές ημερομηνίες καταβολής των οφειλών τους και δόσεων ρυθμίσεων ήταν εντός αυτών των μηνών οι προθεσμίες παρατείνονται μέχρι 31 Αυγούστου και αντίστοιχα αναστέλλεται η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.
  • Για όσους εκμισθώνουν ανίκητα σε δικαιούχους έκπτωσης 40% του ενοικίου τον Μάιο οι προθεσμίες παρατείνονται μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.
  • Για όσους μισθώνουν ακίνητα σε ενοικιαστές που δικαιούνται την έκπτωση 40% τον Ιούνιο οι προθεσμίες παρατείνονται μέχρι 30 Οκτωβρίου.

Για το διάστημα της αναστολής δεν υπολογίζονται τόκοι και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής. Επίσης προβλέπεται ότι ποσοστό 25% επί των οφειλών τους που τυχόν καταβλήθηκαν και εξοφλήθηκαν από 11 Μαρτίου μέχρι την έναρξη ισχύος των νέων διατάξεων είτε θα καταβληθούν εμπρόθεσμα συμψηφίζεται με άλλες βεβαιωμένες φορολογικές εισφορές ή δόσεις ρυθμίσεων οι οποίες έχουν καταληκτικές ημερομηνίες καταβολής από 31 Ιουλίου και μετά.

Σχετικά άρθρα

interactive
Επιμελητήριο Γρεβενών
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΤΑΞΙ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ζητείται κυρία για φροντίδα ηλικιωμένης
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ