Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΜΕΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Loco delivery
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο εορτασμός της “Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο εορτασμός της “Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης” από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης. Η δράση είχε τίτλο «Συντηρώντας τον πλούτο του παρελθόντος» και πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, στις 10-12 Οκτωβρίου 2023. Περιελάμβανε άνοιγμα του Εργαστηρίου Συντήρησης, για την Εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό.

Στη δράση συμμετείχαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, το Γυμνάσιο Νεάπολης και το 3ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας. Ξεναγήθηκαν 200 μαθητές, οι οποίοι σε μικρές ομάδες παρακολούθησαν από κοντά τα διάφορα στάδια της διαδικασίας καθαρισμού και συντήρησης των αρχαιολογικών ευρημάτων από τις ανασκαφές της Υπηρεσίας, καθώς και των βυζαντινών εικόνων, γνώρισαν τις μεθόδους συντήρησης που εφαρμόζονται και θα εξοικειώθηκαν με τον βασικό εξοπλισμό και τα εργαλεία του συντηρητή.

Σημειώνουμε το έντονο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στη δράση και άλλων Σχολείων, τα οποία δεν στάθηκε δυνατόν να ικανοποιηθούν και εκφράζουμε τη λύπη μας γι’ αυτό.

Το εργαστήριο επισκέφτηκε μια μικρός αριθμός πολιτών, καθώς και οι Διευθύντριες της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, Ι. Στεριοπούλου και Α. Χατζηαναστασίου, οι οποίες ξεναγήθηκαν και στην έκθεση του μουσείου από την Προϊσταμένη της Εφορείας Α. Χονδρογιάννη-Μετόκη.

Την δράση υλοποίησαν με επιτυχία οι συντηρήτριες της Εφορείας Β. Χαραμπάτη, Π. Πλιάτσιου και Σ. Πελέκα, με τη συνεργασία του εκτάκτου προσωπικού συντήρησης, καθώς και των αρχαιολόγων Κ. Αναγνωστοπούλου και Δ. Κοτσαχρήστου.

Ο θεσμός αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συντήρησης (European Confederation of Conservator-Restorers’ Organisations – ECCO), την οποία στην Ελλάδα στηρίζουν η Διεύθυνση Συντήρησης του Υπουργείου Πολιτισμού, ο Σύλλογος Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Ελληνικό Τμήμα του ICOM.

Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2018, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Σκοπός του είναι να αναδειχθεί η σημασία της συντήρησης στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και να ενημερωθεί το κοινό για την αθέατη πλευρά του επαγγέλματος του συντηρητή.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΟΜΗΣΗ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
BALKAN ELECTRIC
ΤΑΞΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
ΔΕΗ BANNER
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
AUTOΚΙΝΗΣΗ
cars
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com