email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
SPONSORS
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Ράδιο 101.5
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Ευχαριστήρια της ΔΗ.ΚΕ.ΒΙ. Γρεβενών για τη δωρεά βιβλίων. Πραγματικά «κοσμήματα» τα νέα βιβλία

Θ: Ευχαριστήρια επιστολή στην Συμπατριώτισσα μας συγγραφέα,

κυρία Καρακασίδου_ Μπίσκα Άννα,

Σας ευχαριστούμε για τη δωρεά της όμορφης νουβέλας σας με τον τίτλο: «Επώδυνα μυστικά – Λυτρωτικές Αλήθειες»

Πολύ όμορφη η μυθιστορηματική σας πλοκή! Και πολύ όμορφη η αφήγηση της, που έχει μια χαρακτηριστική αμεσότητα λόγου!…Παλίρροια συναισθημάτων. Πλημμυρίδα, με υπήνεμη άμπωτη!…

Η ανάγνωση της νουβέλας με την άρρηκτη πλοκή των παράλληλων εξιστορήσεων, που είναι συνδεδεμένες με «το βελόνι και την κλωστή», μας δίνει την αίσθηση, μιας πολύ καλής πλέκτριας, με ικανότητα στη συρραφή του λόγου.

Οι πολλαπλές εικόνες που είναι προσεγμένα κεντημένες, ζωντανεύουν μια αφηγηματική «Guernika» ενάντια στον μισάνθρωπο και ανθρωποκτόνο πόλεμο!…

Τα δάνεια σας, από την πρόσφατη δραματική ιστορία των  Ελλήνων της Ανατολής, γεμίζουν τον αναγνώστη από συναισθήματα συγκίνησης, αγανάκτησης και πίκρας, που δεν ισοσκελίζονται από την ετεροβαρή, «αίσια» απόληξη του δράματος των πρωταγωνιστών. Ούτε από τη συνεχή επίκληση του Δημιουργού και της Φιλευσπλαχνίας του, η οποία στην ουσία των εξιστορήσεων σας παρουσιάζεται ως επιλεκτική, η ακόμη και αδύναμη να παρέμβει στα ανθρώπινα δρώμενα. Πράγμα που αναιρεί, την ίδια ταύτη, την υπόσταση της προνοητικής του δημιουργίας!… «Άλλες οι βουλές των ανθρώπων και άλλα ο Θεός ποιεί…». Ανεξιχνίαστος και δυσερμήνευτος ο Δημιουργός, είναι έξω από τις βουλές και τα δρώμενα των ανθρώπων. Προσεγγίζεται μόνο με την αγάπη και την ειρήνη!… Δισεκατομμύρια οι θάνατοι των μικρών παιδιών στην ανθρώπινη ιστορία των πολέμων!… Ως εκ τούτου, και δισεκατομμύρια οι «δοξολογούντες άγγελοι»!…

Η τριτοπρόσωπη αφήγηση στο υποκεφάλαιο της Αϊσέ εγγίζει την απογείωση στο χώρο της αριστουργηματικής μυθιστορίας!… (ενώ η πρωτοπρόσωπη, καλολογική εξιστόρηση, του αγράμματου «ληστή με την γραβάτα», είναι μια «εν πράγματι» αντίθεση που μειώνει ελαφρά την εικονοπλαστική σας ικανότητα!..

Ο αναγνώστης έχει να εισπράξει την αυτοκαταστροφική μανία των εμπολέμων κοινωνιών, τις εκατόμβες των ανθρωποθυσιών και την οδύσσεια των επιζησάντων, ως «πλημμυρίδα»!… Και την «υπήνεμη άμπωτη» με «Του χρόνου τα γυρίσματα και τα αναποδογυρίσματα», του επιλογικού κεφαλαίου, όπου έρχεται η ευχάριστη, συγκινητική απόληξη των πρωταγωνιστών. Και  με κορύφωση τον γάμο της Αϊσέ και του Ζαχαρία, όπου ο κωπηλάτης έρωτας ξεπερνάει τις υφάλους των εθνικών και πολιτιστικών διαχωρισμών και μας οδηγεί στην συμβίωση και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών!…

Θα το πρότεινα και θα επέμεινα ανεπιφύλακτα στο αναγνωστικό μας κοινό να το διαβάσει και να το παρουσιάσουμε στη Βιβλιοθήκη.

Σας ευχόμαστε υγεία και συγγραφική δύναμη!…

 

Θ: Ευχαριστήρια επιστολή στον συμπατριώτη μας συγγραφέα  

             Καραγιάννη Γεώργιο,

Το βιβλίο σας είναι ένα κόσμημα! Ένα κόσμημα, που έχει την πολύτιμη λάμψη του κλεφτοφάναρου στις λαογραφικές ανθολογήσεις των χρόνων που πέρασαν. Το κλεφτοφάναρο έφεγγε στα σκοτάδια του χτες και το βιβλίο σας θα  φέγγει, στις καταγραφές της μνήμης, τα χνάρια αυτών που μας κληροδότησαν τη ζωή και τον πολιτισμικό τους πολιτισμό.

Με «μακρυγιάννεια» γλαφυρότητα και με ελαφριά σκωπτικότητα, γνώρισμα των ορεινών μας συμπατριωτών, εξιστορούνται και καταγράφονται ιστορίες από την καθημερινότητα της ζωής στην Αλατόπετρα, στη Βέροια και όπου αλλού σας έβγαλαν οι στράτες της ζωής.

Ο λόγος μετασχηματίζεται σε τέχνη, δηλαδή σε λογοτεχνία, με την ικανότητα αποτύπωσης των εικόνων και των ευαισθησιών με την όσο γίνεται πιο απέριττη γραφή, όπως οι εικαστικές αποτυπώσεις στο έργο του Θεόφιλου!…

Εκφράζουμε τη συγκίνηση μας που με την βιωματική σας αφήγηση κληροδοτήσατε στη διαχρονική μνήμη, που έχει ο έντυπος λόγος, την πολιτισμική  συμπεριφορά και την περιπετειώδη βουκολική ζωή των ορεσίβιων Γρεβενιωτών.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών σας ευχαριστεί για τη δωρεά του λαογραφικού βιωματικού ανθολογίου, με τον τίτλο «Παλιές Ιστορίες». Η προθήκη, που στεγάζει τα βιβλία που έχουν αναφορά στα Γρεβενά, θα είναι τώρα πιο πλούσια και πιο γλαφυρή.

Σας ευχόμαστε υγεία και μακροημέρευση!…

 

Θ: Ευχαριστήρια επιστολή

 

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών σας ευχαριστεί για τη δωρεά των παρακάτω βιβλίων:

  1. O Κώδικας της Μητροπόλεως Λαρίσης, ΕΒΕ 1472: 1647-1868
  2. Κώδικας Τρίκκης (Κωδ. 287 Μ. Βαρλαάμ Μετεώρων) 1828-1865

Τα βιβλία σας, πολύτιμα «σκεύη» ιστορικής μνήμης, περιέχουν το «άναμμα» της ιστορικής συνέχειας των Ελλήνων του Θεσσαλικού κάμπου και κοινωνούν την αυτοπραγμάτωση σε όσους μεταλάβουν την ουσία τους, δίνοντας ταυτότητα στα χρόνια τα περασμένα και περιεχόμενο στα χρόνια της συναγμένης καταχνιάς που ακολουθούν. Θα τοποθετηθούν στις προθήκες «Εκκλησιαστικής Ιστορίας» της Βιβλιοθήκης μας.

Σας ευχόμαστε υγεία και μακροημέρευση!…

 

Θ: Ευχαριστήρια επιστολή

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών, σας ευχαριστεί για την  δωρεά  του αυτοβιογραφικού σας βιβλίου «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ- Αληθινές ιστορίες».

          Με τις απλές ανεπιτήδευτες, βιωματικές εξιστορήσεις σας, μας ανεβάσατε  στο άτι των δυστυχισμένων χρόνων, όπου δεν υπήρχε απάγκιο για την ειρήνη και τη συνύπαρξη, παρά μόνο ο αναξιοπρεπής συμβιβασμός και ο θάνατος!…

Ένα βιβλίο, που θα πρέπει να το αναγνώσουν οι νεώτεροι για να γνωρίζουν αυτά, που συνέβησαν στα χρόνια που η ανθρώπινη ζωή κατέστη εντελώς ανυπόληπτη. Τα χρόνια, που οι «μαχαιρόδοντες» των μηχανισμών εξουσίας  ήθελαν το αίμα και τις σάρκες αυτών που δεν στρατευόταν με τα συμφέροντά τους!…

Η γνώση του παρελθόντος διαμορφώνει με επίγνωση τις εξελίξεις του παρόντος!…

Σας ευχόμαστε υγεία, και μακροημέρευση!…

 

Θ: Ευχαριστήρια επιστολή

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών, σας ευχαριστεί για την  δωρεά του λευκώματος:  «Το Κτίριο Πέιου στον πυρήνα του Ιστορικού Κέντρου της Φλώρινας».

Το λεύκωμά σας λειτουργεί, προσθετικά, για την αρχιτεκτονική, λαογραφική, πολιτιστική προβολή της Φλώρινας και εξάπτει το ενδιαφέρον των αναγνωστών για την γνωριμία με την ιστορική πόλη σας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στην προσπάθειά σας και πιστεύουμε πως η ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας θα δώσει μια άλλη αισθητική προσέγγισης της.

Σας ευχόμαστε υγεία, και δύναμη!…

Ο προϊστάμενος

Ζαγκανίκας Σίμος

 

 

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
ΤΑΞΙ
Αθ.Διάκου-Μ.Αλεξάνδρου
Κ.Παλαιολόγου 58
Αριστείδου 27
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ