Λέτσιος
Τσιάτας
Μπουκουβάλα
Σιούμπουρα
Μαλαματή
Πρίντζας
Κουκουτάρης
Παράσχου
Σεβαστιάδης
Αλεξίου
Καλαμάρας
Λιοσάτος
Τσιμόπουλος
Τσιμπέρη
Δάσκαλος
Γιαννόπουλος
Καραγιάννης
Ζαρκογιάννης
Ντώνας
SPONSORS
ΟΠΑΠ
POTIKA MYRTO
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΟΠΑΠ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
DONAS

Grevenamedia @facebook

ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΙΩΑΝΝΑ
PAPAGEORGIOU
IKTEO
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
tsiarsiotis
Καφενείο
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

Ε. Σημανδράκος: Μέρος του ενδεχόμενου πλεονάσματος να δοθεί ως επίδομα θέρμανσης(βίντεο)

Με έκδηλη αγωνία αναμένουν οι συντοπίτες μας τις τελικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το πετρέλαιο θέρμανσης, δεδομένου ότι ο χειμώνας είναι ήδη προ των πυλών στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η τιμή του πετρελαίου στη λιανική αναμένεται να αυξηθεί, καθώς οι τιμές στα διυλιστήρια είναι φέτος υψηλότερες από τις περυσινές, με τον καταναλωτή να καλείται να πληρώσει το λίτρο ακριβότερα κατά περίπου 0,05 €. Επιπλέον, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης αυξήθηκε από 0,23 € σε 0,28 € ανά λίτρο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το ΦΠΑ αυξήθηκε από το 23% στο 24%. Πέραν των ανωτέρω, το επίδομα μειώνεται κατά 50%, αφού το συνολικό ύψος του επιδόματος μειώνεται από τα 150 στα 75 εκατ. Ευρώ, βάσει των Μνημονιακών δεσμεύσεων.

Αυτή η δεύτερη κατά σειρά μείωση του επιδόματος τα τελευταία χρόνια, διαμορφώνεται μόλις στο 25% σε σχέση με εκείνο του 2011, δηλαδή περίπου στα 312,5 € ανά νοικοκυριό. Η δύσκολη οικονομική συγκυρία καθώς και η προοπτική νέων μέτρων που θα εφαρμοστούν πιθανότατα από του χρόνου, δημιουργούν μεγαλύτερες συνθήκες αβεβαιότητας στην πλειοψηφία των Δυτικομακεδόνων, οι οποίοι χτυπημένοι από την 7ετή κρίση δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με τα καθημερινά έξοδα. Κι ενώ κανείς ανέμενε πως η διεθνής οικονομική συγκυρία της πτώσεως της τιμής του πετρελαίου, και της σταθεροποίησής της σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, θα λειτουργούσαν ευεργετικά για την τσέπη των καταναλωτών, κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς το 50% της τελικής τιμής του πετρελαίου στη χώρα μας διαμορφώνεται από τους φόρους. Τα παραπάνω είναι σε γνώση των κυβερνώντων, καθώς έχουν ασκηθεί πιέσεις από υψηλόβαθμα στελέχη της περιοχής μας υπέρ της προστασίας των αδύναμων οικονομικά στρωμάτων, και ιδίως από στελέχη που τώρα που βρίσκονται στο τιμόνι της διακυβέρνησης. Με τις υπόλοιπες επιλογές να έχουν εκπνεύσει, η μόνη εναλλακτική σήμερα είναι μέρος του ενδεχόμενου υπερβάλλοντος πλεονάσματος που θα καταγραφεί στο τέλος του έτους, να κατευθυνθεί προς τους πιο αδύναμους συμπολίτες της περιοχής μας με τη μορφή επιδόματος θέρμανσης. Θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε ασχέτως της οποιαδήποτε συγκυρίας, να μην υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση του εισοδήματος των κατοίκων των περιοχών μας για να ζεστάνουν τα σπίτια τους.

Παρακολουθείστε το βίντεο:

Μέρος του ενδεχόμενου πλεονάσματος να δοθεί ως επίδομα θέρμανσης.Με έκδηλη αγωνία αναμένουν οι συντοπίτες μας τις τελικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το πετρέλαιο θέρμανσης, δεδομένου ότι ο χειμώνας είναι ήδη προ των πυλών στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η τιμή του πετρελαίου στη λιανική αναμένεται να αυξηθεί, καθώς οι τιμές στα διυλιστήρια είναι φέτος υψηλότερες από τις περυσινές, με τον καταναλωτή να καλείται να πληρώσει το λίτρο ακριβότερα κατά περίπου 0,05 €. Επιπλέον, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης αυξήθηκε από 0,23 € σε 0,28 € ανά λίτρο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το ΦΠΑ αυξήθηκε από το 23% στο 24%. Πέραν των ανωτέρω, το επίδομα μειώνεται κατά 50%, αφού το συνολικό ύψος του επιδόματος μειώνεται από τα 150 στα 75 εκατ. Ευρώ, βάσει των Μνημονιακών δεσμεύσεων. Αυτή η δεύτερη κατά σειρά μείωση του επιδόματος τα τελευταία χρόνια, διαμορφώνεται μόλις στο 25% σε σχέση με εκείνο του 2011, δηλαδή περίπου στα 312,5 € ανά νοικοκυριό. Η δύσκολη οικονομική συγκυρία καθώς και η προοπτική νέων μέτρων που θα εφαρμοστούν πιθανότατα από του χρόνου, δημιουργούν μεγαλύτερες συνθήκες αβεβαιότητας στην πλειοψηφία των Δυτικομακεδόνων, οι οποίοι χτυπημένοι από την 7ετή κρίση δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με τα καθημερινά έξοδα.Κι ενώ κανείς ανέμενε πως η διεθνής οικονομική συγκυρία της πτώσεως της τιμής του πετρελαίου, και της σταθεροποίησής της σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, θα λειτουργούσαν ευεργετικά για την τσέπη των καταναλωτών, κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς το 50% της τελικής τιμής του πετρελαίου στη χώρα μας διαμορφώνεται από τους φόρους. Τα παραπάνω είναι σε γνώση των κυβερνώντων, καθώς έχουν ασκηθεί πιέσεις από υψηλόβαθμα στελέχη της περιοχής μας υπέρ της προστασίας των αδύναμων οικονομικά στρωμάτων, και ιδίως από στελέχη που τώρα που βρίσκονται στο τιμόνι της διακυβέρνησης. Με τις υπόλοιπες επιλογές να έχουν εκπνεύσει, η μόνη εναλλακτική σήμερα είναι μέρος του ενδεχόμενου υπερβάλλοντος πλεονάσματος που θα καταγραφεί στο τέλος του έτους, να κατευθυνθεί προς τους πιο αδύναμους συμπολίτες της περιοχής μας με τη μορφή επιδόματος θέρμανσης. Θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε ασχέτως της οποιαδήποτε συγκυρίας, να μην υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση του εισοδήματος των κατοίκων των περιοχών μας για να ζεστάνουν τα σπίτια τους.

Posted by Ευάγγελος Σημανδράκος on Sonntag, 15. Oktober 2017

Σχετικά άρθρα

Χατζηγιετήμ
Τσαμπαρδούκα
Πόραβος
Νιζάμης
Νίκου
MP
Μαράνος
Μπαρλαγιάννη
Βραβοσινός
Παπαλιούρας
Νούτσος
Βλαμίδης
Παπαχατζή
Κασάρας
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
MPANTHS
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

Πωλείται
Πωλείται
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Πωλείται
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
 
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης