Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΜΕΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Loco delivery
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Ι. Βαρδακαστάνης από την ΕΟΚΕ για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν νησιά, ορεινές και αραιοκατοικημένες περιοχές

Τη συζήτηση στο Τμήμα «Οικονομική και Νομισματική Ένωση, οικονομική και κοινωνική συνοχή» (ECO) της ΕΟΚΕ συντόνισε ο πρόεδρός του και πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης με θέμα «Οι κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά της ΕΕ και οι ορεινές και αραιοκατοικημένες περιοχές», την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου. Ο κ. Βαρδακαστάνης είναι επίσης και ο εισηγητής από πλευράς ΕΟΚΕ της γνωμοδότησης «Οι κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά της ΕΕ και οι ορεινές και αραιοκατοικημένες περιοχές», η οποία και παρουσιάστηκε και ψηφίσθηκε, πριν προωθηθεί προς ψήφισε προς την Ολομέλεια της ΕΟΚΕ.

Ομιλητές:

Younous OMARJEE, πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου

Claudia GUZZON, εκτελεστική γραμματέας της Επιτροπής Νήσων στη Διάσκεψη των Θαλάσσιων Περιφερειών

Normunds POPENS, αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εφαρμογής στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε (ολόκληρη η ομιλία επισυνάπτεται):

«Είναι βαθιά πεποίθηση της ΕΟΚΕ ότι τα νησιά, οι ορεινές περιοχές και οι αραιοκατοικημένες περιοχές στην ΕΕ αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις και ότι υπάρχει μια σταθερή νομική βάση που υποχρεώνει την ΕΕ να αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, ώστε αυτές οι περιοχές να καταφέρουν να αναδείξουν τα μοναδικά τοπία, την πολιτιστική κληρονομιά και τις μακροχρόνιες κοινότητές τους. Για αυτό το λόγο είναι εξαιρετικά σημαντικό να δεσμευτούν όλοι οι παράγοντες, τόσο σε επίπεδο ΕΕ όσο και σε εθνικό επίπεδο, να καταβάλουν προσπάθειες για να βοηθήσουν τα νησιά, τις ορεινές και τις αραιοκατοικημένες περιοχές της ΕΕ να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Σε αυτό το πλαίσιο, η οργανωμένη κοινωνία των πολιτών έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο: μέσω της σημερινής συζήτησης στόχος είναι να βρεθούν οι βέλτιστες πρακτικές και λύσεις, ώστε αυτές οι περιφέρειες να έχουν καλύτερες επιδόσεις και να ανακάμψουν από τις πολλαπλές κρίσεις. 

Απαιτείται στοχοθετημένη προσέγγιση για τον κάθε τύπο αυτών των περιφερειών. Η προσέγγιση αυτή θα επιτρέψει την ανταλλαγή σχετικών εμπειριών και την ανταλλαγή και αξιοποίηση ορθών πρακτικών, διαθέσιμης τεχνογνωσίας και αποδεικτικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων ερευνητικών και αναλυτικών εργασιών. Ωστόσο, η προτεινόμενη μέθοδος απαιτεί αξιόπιστα δεδομένα προκειμένου να παραδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα με ακρίβεια, έγκαιρα και αποτελεσματικά. Η ΕΟΚΕ επισημαίνει την έλλειψη επαρκών στατιστικών δεδομένων και μελετών για την αξιολόγηση του αντικτύπου των πολιτικών της ΕΕ και στους τρεις εν λόγω τύπους περιφερειών (νησιά, ορεινές περιοχές και αραιοκατοικημένες περιοχές)».

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΟΜΗΣΗ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
BALKAN ELECTRIC
ΤΑΞΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
ΔΕΗ BANNER
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
AUTOΚΙΝΗΣΗ
cars
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com