Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Ράδιο 101.5
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Ε.Ο.Δ.Γρεβενών: Ημερίδα για τους Σεισμούς και τα Έντονα Καιρικά Φαινόμενα

Αγαπητοί φίλοι,

Άλλη μια ανοιχτή ενημερωτική ημερίδα πρόκειται να πραγματοποιήσουμε ως ΕΟΔ στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου, στις 10.00 πμ. με θέμα “Σεισμοί, Έντονα Καιρικά Φαινόμενα. Πόσο έτοιμος είσαι;”.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο αμφιθέατρο “Στέφανος Δραγούμης”, το οποίο βρίσκεται στη Λεωφόρο Στρατού 2 (απέναντι από το Γ’ Σώμα Στρατού, στάση “Στρατηγείο”) και θα έχει διάρκεια μέχρι τις 15.30 περίπου το μεσημέρι. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλον τον κόσμο, οπότε μπορείτε να προσκαλέσετε φίλους, γνωστούς και όποιον άλλο θέλετε.Μάλιστα, για να βοηθήσετε να διαδοθεί το event μπορείτε να κάνετε κοινοποίηση της εκδήλωσης από τη σελίδα μας στο facebook.

Ιδιαίτερη σημασία για τη συγκεκριμένη ημερίδα έχει το γεγονός ότι θα υπάρχει διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα και για το λόγο αυτό έχουν προσκληθεί σωματεία και σύλλογοι κωφαλάλων. Επομένως, αν έχετε κάποια σχέση με τέτοια ομάδα, θα σας παρακαλούσαμε να τους ενημερώσετε.

Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν στην εκδήλωση αφορούν την πρόληψη και  διαχείριση κρίσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές καταστροφές, τα μέτρα αυτοπροστασίας από σεισμούς, πλημμύρες και πυρκαγιά, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο φαινόμενο του σεισμού. Επίσης, θα αναπτυχθεί το θέμα των επιπτώσεων μίας τέτοιας κατάστασης στη ψυχολογία του κόσμου, καθώς και ο ρόλος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην αντιμετώπιση κρίσεων.

Εισηγητές θα είναι η Δρ Ασημίνα Κούρου, Γεωλόγος, Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), η κυρία Γεωργία Κιζιρίδου, Εξελικτική – Σχολική Ψυχολόγος, MSc, Α.Π.Θ., Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, ο κύριος Οδυσσέας Σπύρογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας DOTSOFT, καθώς και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Το συντονισμό θα αναλάβει η κυρία Μαρία Σαμολαδά, Δημοσιογράφος.

Μεγάλος χορηγός της ημερίδας είναι και πάλι η INTERAMERICAN και υποστηρικτής της εκδήλωσης η SAMIOTAKIS CATERING.Επίσης, την εκδήλωση υποστηρίζει το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, το οποίο έχει παραχωρήσει δωρεάν το αμφιθέατρο “Στέφανος Δραγούμης” στην ΕΟΔ. Χορηγοί επικοινωνίας είναι το TV 100 & FM 100 και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί “Στο Κόκκινο” και “Ράδιο Θεσσαλονίκη”.

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία της Κεντρικής Διοίκησης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στο 2310 310649 ή στο inform@hrt.org.gr.

Να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.


Φιλικά
 
Μένη Κουρκουτά

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Ζητείται
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης