Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU
POTIKA MYRTO
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΡΑΠΤΗ
Ζιώγας
Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Eνημερωτική εκδήλωση για το Γεωπάρκο Τηθύος της UNESCO πραγματοποιήθηκε στη Σιάτιστα

Πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014 στο Πνευματικό Κέντρο Σιάτιστας, η ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με την ένταξη της ευρύτερης περιοχής του Μπούρινου στο Γεωπάρκο Τηθύος της UNESCO, . Μια ενδιαφέρουσα ομιλία για τον Βούρινο με ομιλήτρια την η Άννα Μπατσή Γεωλόγο M.Sc. Στην ομιλία η κα. Α. Μπατσή αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πριν πολλά χρόνια το μέρος που ζούμε ήταν ένας ωκεανός! Υπάρχουν ακόμα απολιθώματα στην κορυφή του βουνού αλλά και πόσο σημαντικό είναι και το διπλανό βουνό “Το Ασπροβούνι”

Στην εκδήλωση ακόμα παραβρέθηκαν η Άννα Ράσσιου, Δρ. Γεωλόγο, Ντίνας Γκίκα, Msc Γεωλόγο, συνεργάτες της Άννα Μπατσή, ο πρών Δήμαρχος Γ. Νάκος, πρών διευθυντής μουσικού σχολείου Γ. Φίλιος, ο πρών διευθυντής Βιβλιοθήκης Σιάτιστας Π. Μάνιος, επιτροπή από την Ιερά Μονή Ζάβορδας, και πολίτες της Σιάτιστας.

Η Άννα Ράσσιου,τόνισε ότι αν δεν γίνει φέτος, είναι βέβαιο πως θα γίνει το 2015,ενώ η Ντίνα Γκίκα, στη σύντομη ομιλία, είπε πως πρέπει να είμαστε όλοι μαζί για να το πετύχουμε! Στο τέλος έγιναν ερωτήσεις από τον κόσμο που παραβρέθηκε στην ομιλία. O κ. Γ. Νάκος είπε πως θα είναι δύσκολο γιατί αρκετοί θα διαφωνήσουν με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων μεγάλης ισχύος.

Τα Ευρωπαϊκά Γεωπάρκα

Τα Ευρωπαϊκά Γεωπάρκα ιδρύθηκαν ως θεσμός με τη μορφή δικτύου το 2000 από τέσσερις αγροτικές περιοχές της Ευρώπης, ανάμεσα στις οποίες και το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου.

Το 2001 εντάχθηκε στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων και η περιοχή του Φυσικού Πάρκου του Ψηλορείτη, ενώ σχετικά πρόσφατα και άλλες δύο περιοχές, ο Χελμός Βουραϊκός από την Πελοπόννησο και ο Βίκος – Αώος από την Ήπειρο. Με την ένταξη των δύο αυτών περιοχών δημιουργήθηκε στην Ελλάδα το αντίστοιχο Φόρουμ των Ελληνικών Γεωπάρκων, με σκοπό το συντονισμό και την προώθηση του έργου των Γεωπάρκων σε εθνικό επίπεδο. Στο Φόρουμ αυτό, εκτός από τα Γεωπάρκα συμμετέχει και η Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, το ΙΓΜΕ, τα Υπουργεία Τουρισμού και Περιβάλλοντος και άλλοι ακαδημαϊκοί φορείς.

 

mXF8.jpg
siatista.info

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5