Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Grevenamedia @facebook

Κινηματογράφος Γρεβενών
PAPAGEORGIOU

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Jumbo
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Δραστηριότητες από την ΔΗΚΕΒΙ Γρεβενών

    «ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΑ» ΔΕΔΟΜΕΝΑ : Το άπειρο

Ακόμη ένα δημιουργικό πρωινό είχαν την ευκαιρία να περάσουν οι μικροί φίλοι της Βιβλιοθήκης Γρεβενών. Στη δράση με θέμα «Αριθμημένα» Δεδομένα : Το άπειρο , τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την έννοια του άπειρου , αυτού που δε μπορεί να μετρηθεί , αυτού που δεν τελειώνει ποτέ.

Στην αρχή του εργαστηρίου η εθελόντρια Ευαγγελία Κόκκινου ζήτησε από τα παιδιά να πουν κάτι που είναι αμέτρητο , που δε μπορεί να μετρηθεί , που δεν τελειώνει ποτέ. Οι απαντήσεις των παιδιών ήταν ιδιαίτερες και πρωτότυπες. Η συζήτηση αυτή διήρκησε αρκετή ώρα.

Στη συνέχεια μοιράστηκε ένα αντίτυπο στα παιδιά με πλακάκια και τους ζητήθηκε να τα ζωγραφίσουν και να τα κόψουν. Είχαν τη δυνατότητα να αυτοσχεδιάσουν , γεμίζοντας τα πλακάκια με βούλες ή ρίγες , καμπύλες ή ευθείες γραμμές. Μέσα από τη δραστηριότητα αυτή αναδύθηκε η δημιουργική διάθεση και η φαντασία του κάθε παιδιού.

Μια ακόμη συναρπαστική δράση έφτασε στο τέλος. Ευχαριστούμε ολόψυχα την εθελόντρια Ευαγγελία Κόκκινου για την πολύτιμη προσφορά της.

 

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ: ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΟΥ

Ακόμη μια ενδιαφέρουσα και συναρπαστική δράση πραγματοποιήθηκε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών με θέμα : Αγαπημένα δεδομένα : Τα ρούχα μου.

Μια ημέρα πριν ξεκινήσει η δράση τα παιδιά ενημερώθηκαν να έρθουν στη βιβλιοθήκη ντυμένα με τα αγαπημένα τους ρούχα.

Στο πρώτο μέρος της δράσης η βιβλιοθηκονόμος Λίτσα Ταρλατζή αφηγήθηκε στα παιδιά το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν , “Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα”. Με αφορμή την ιστορία στη συνέχεια εξελίχθηκε μια όμορφη συζήτηση  όπου όλα τα παιδιά τοποθετήθηκαν με πολύ ενδιαφέρον.

Στη συνέχεια ζητήθηκε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν το αγαπημένο τους ρούχο και να περιγράψουν ποιος το αγόρασε , γιατί είναι το αγαπημένο τους ρούχο και αν είχαν να πουν μια ιστορία γι αυτά , για παράδειγμα πως το απέκτησε ή μια φορά που λερώθηκαν.

Τέλος οι μικροί μας φίλοι  παρουσίασαν όσα είχαν ζωγραφίσει και γράψει . Κάθε παιδί παρουσίασε με μεγάλο ενθουσιασμό όσα είχε δημιουργήσει και θέλησε να μοιραστεί με τους φίλους του την εμπειρία που είχε ζήσει φορώντας το ρούχο αυτό.

Μια ακόμη δράση έφτασε στο τέλος με τα παιδιά να έχουν αποκομίσει τις καλύτερες εμπειρίες!!!

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
POTIKA MYRTO
Αγγελία
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ

Follow Us

ΦΥΛΑΞΗ
 
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5