Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

ΕΜΒΟΛΙΟ
Μουσική Συναυλία

email επικοινωνίας

Τζιόβας Ανδρέας
Εμβόλιο
POTIKA MYRTO
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
Ζιώγας
tsiarsiotis
Ράδιο 101.5
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Δραματική αύξηση της παιδικής εργασίας παγκοσμίως – Τα στοιχεία

Ο αριθμός των παιδιών που αναγκάζονται να δουλέψουν έχει αυξηθεί σε 160 εκατομμύρια παγκοσμίως. Αυτό σημαίνει αύξηση 8,4 εκατομμυρίων παιδιών τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Παράλληλα, εκατομμύρια περισσότερα παιδιά βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω των επιπτώσεων του COVID-19. Τα στοιχεία αυτά αναφέρονται σε νέα έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ) και της UNICEF κατά την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας.

 «Εκτιμούμε ότι η πανδημία έχει θέσει 108 εκατομμύρια ανθρώπους και τις οικογένειές τους σε εργατική φτώχεια. Λοιπόν, υπό αυτές τις συνθήκες, ο κίνδυνος είναι ότι οι άνθρωποι πρέπει να καταφεύγουν στην παιδική εργασία σχεδόν ως στρατηγική επιβίωσης. Και οι εκτιμήσεις μας δείχνουν ότι αν δεν ενεργήσουμε για να το σταματήσουμε, θα μπορούσαμε να δούμε μια περαιτέρω αύξηση μέχρι το τέλος του 2022 περίπου 9 εκατομμυρίων στην παιδική εργασία», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, Γκάι Ράιντερ.

Ο ΟΗΕ ανακήρυξε το 2021 Διεθνές Έτος για την Εξάλειψη της Παιδικής Εργασίας.

Το Διεθνές Έτος θα δώσει την ευκαιρία να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που δημιουργεί ο COVID-19 και να επιταχύνει την πρόοδο προς τον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης για τον τερματισμό της παιδικής εργασίας σε όλες τις μορφές της έως το 2025.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη ενώ έχουν σημειωθεί μεγάλα βήματα για την αντιμετώπιση της παιδικής εργασίας, τα τελευταία χρόνια, η πρόοδος επιβραδύνθηκε και ήταν άνιση σε διαφορετικές περιφέρειες, ηλικιακές ομάδες και τομείς.

Σχετικά άρθρα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
Κ.Παλαιολόγου 58
Αριστείδου 27
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ