Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Δώρο Χριστουγέννων: Οι φετινές «ιδιαιτερότητες» στη καταβολή του

Έως τις 21 Δεκεμβρίου υποχρεούνται να καταβάλλουν το μερίδιο που τους αντιστοιχεί, για το Δώρο Χριστουγέννων, οι εργοδότες – επιχειρήσεις που η επιχειρηματική τους δραστηριότητα είχε ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού, οποιαδήποτε περίοδο, μεταξύ του διαστήματος από τον Μάιο του 2021 έως και το τέλος του έτους.

Την ίδια ημέρα, θα πρέπει να καταβάλει το μερίδιό του, για το διάστημα όμως έως τις 30 Νοεμβρίου 2022, και το Δημόσιο, μέσω του υπουργείου Εργασίας. Το μέρος του δώρου που αφορά τον τελευταίο μήνα του έτους, θα καταβληθεί από το δημόσιο, έως το τέλος Ιανουαρίου.

Τις οριστικές ημερομηνίες καταβολής από το Δημόσιο, αλλά και από τις επιχειρήσεις του μέρους του Δώρου Χριστουγέννων, που αναλογεί στους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε αναστολή σύμβασης, προβλέπει απόφαση του υπουργείου Εργασίας.

Συγκεκριμένα, ορίζει ότι:

  • Οι εργοδότες των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει ανασταλεί εντός του χρονικού διαστήματος από 1.5.2021 έως 31.12.2021 όπως και επιχειρήσεις που επλήγησαν από το σεισμό της Κρήτης ή από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Καλοκαιριού, καταβάλλουν το επίδομα εορτών Χριστουγέννων που αναλογεί στις ημέρες πραγματικής απασχόλησης των μισθωτών τους κατά το συγκεκριμένο διάστημα. Η πληρωμή οφείλει να γίνει έως τις 21 Δεκεμβρίου.
  • Το ποσό που αναλογεί στα χρονικά διαστήματα της αναστολής σύμβασης, καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, υπολογιζόμενο επί της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 534 ευρώ. Προσοχή όμως: για το διάστημα αναστολής των συμβάσεων εργασίας έως την 30ή.11.2021, η καταβολή πραγματοποιείται έως την 21η.12.2021. Για το διάστημα αναστολής των συμβάσεων εργασίας από 1.12.2021 έως 31.12.2021, η καταβολή πραγματοποιείται έως την 31η.1.2022.

Εφόσον οι εργαζόμενοι εντάχθηκαν στον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», το ποσό του δώρου Χριστουγέννων, που αναλογεί στο χρονικό διάστημα υπαγωγής στον εν λόγω μηχανισμό και βαρύνει τους εργοδότες, καταβάλλεται επίσης, στις 21 Δεκεμβρίου. Όσο για τα ποσά που βαρύνουν το δημόσιο, οι πληρωμές θα γίνουν όπως και στην περίπτωση των αναστολών σε δύο δόσεις. Για το διάστημα έως το τέλος Νοεμβρίου, η πληρωμές οφείλουν να πραγματοποιηθούν έως τις 21 Δεκεμβρίου και για το υπόλοιπο, εντός Ιανουαρίου 2022.

Να σημειωθεί ότι, η 21η Δεκεμβρίου είναι η προβλεπόμενη ημερομηνία καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων, από τους εργοδότες προς το σύνολο των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα δε, με την κείμενη νομοθεσία, τα δώρα εορτών σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα. Για τον υπολογισμό του ποσού των Δώρων λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος υπολογισμού, αρχίζει από την 1η Μαΐου έως και τις 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους, οπότε και το Δώρο καταβάλλεται ολόκληρο. Αν η απασχόληση καλύπτει μικρότερο χρονικό διάστημα, τότε καταβάλλεται τμήμα του δώρου.

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες- Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ