AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
Μικρό μου

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Δώρο Χριστουγέννων: 30 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό για τους εργαζομένους σε αναστολή

Ξεκινά η καταβολή Δώρου Χριστουγέννων, ενώ εκπνέει η προθεσμία για το επίδομα θέρμανσης.

Μπορεί η οικονομία να μην έχει μπει σε lockdown, ωστόσο εργαζόμενοι είτε βρίσκονται ακόμα σε καθεστώς επιδότησης μισθών-εισφορών είτε βγήκαν σε αναστολή σύμβασης ως το περασμένο καλοκαίρι, οπότε ο Κρατικός Προϋπολογισμός πρέπει να καλύψει το μέρος του Δώρου Χριστουγέννων που του αναλογεί.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ Οικονομικών-Εργασίας, οι επιχειρήσεις-εργοδότες, των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει ανασταλεί με κρατική εντολή οποτεδήποτε εντός του χρονικού διαστήματος από 1/5/2021 έως 31/12/2021, καθώς και οι πληττόμενες επιχειρήσεις-εργοδότες, θα πρέπει να καταβάλουν το επίδομα εορτών Χριστουγέννων, που αναλογεί στις ημέρες πραγματικής απασχόλησης των μισθωτών τους κατά το χρονικό διάστημα από 1/5/2021 έως 31/12/2021. Η καταβολή αυτή θα πρέπει να γίνει το αργότερο ως τις 21 Δεκεμβρίου.

Τι ισχύει για το δώρο Χριστουγέννων εργαζόμενων σε αναστολή
Στην περίπτωση κατά την οποία η εργασιακή σχέση των εργαζομένων στους παραπάνω εργοδότες έχει τεθεί σε αναστολή, το ποσό του επιδόματος εορτών Χριστουγέννων, που αναλογεί στο ή στα χρονικά διαστήματα της αναστολής, θα καλύπτεται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, με βάση τα 534 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Η καταβολή γίνεται μέσω «ΕΡΓΑΝΗ» απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων – εργαζομένων, ως εξής:

-για το διάστημα αναστολής των συμβάσεων εργασίας έως την 30ή Νοεμβρίου 2021, η καταβολή πραγματοποιείται έως την 21η Δεκεμβρίου
-για το διάστημα αναστολής των συμβάσεων εργασίας από 1/12/2021 έως 31/12/2021, η καταβολή πραγματοποιείται έως την 31η Ιανουαρίου 2022.
Ήδη, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι την περίοδο 13-17 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν 23,1 εκατ. ευρώ ως Δώρο Χριστουγέννων, σε 247.478 εργαζομένους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή.

Τι ισχύει για τους εργαζόμενους που εντάχθηκαν στο «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»
Αντίστοιχα, στην περίπτωση κατά την οποία οι εργαζόμενοι εντάχθηκαν στον μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», το μέρος του Δώρου Χριστουγέννων, που αναλογεί στο χρονικό διάστημα υπαγωγής στον εν λόγω μηχανισμό και βαρύνει τους εργοδότες, θα πρέπει να καταβληθεί από αυτούς ως τις 21 Δεκεμβρίου. Το μέρος που βαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό πιστώνεται απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων ως εξής:

για το έως την 30ή Νοεμβρίου 2021 διάστημα υπαγωγής, η καταβολή πραγματοποιείται έως την 21η Δεκεμβρίου
για το διάστημα υπαγωγής από 1/12//2021 έως 31/12/2021, η καταβολή πραγματοποιείται έως την 31η Ιανουαρίου 2022.
Ήδη το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι την περίοδο 13-17 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν 6,8 εκατ. ευρώ για Δώρο Χριστουγέννων σε 56.154 εργαζομένους ενταγμένους στη «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», άλλα 6,8 εκατ. ευρώ σε 29.390 εργαζομένους του «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας για το Νοέμβριο, καθώς και 267.588 ευρώ σε 1.173 δικαιούχους, ενταγμένους στο «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», για υπόλοιπα Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2021.

Όπως ορίζει η σχετική ΚΥΑ, οι ασφαλιστικές εισφορές επί του Δώρου Χριστουγέννων τόσο για τους εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης, όσο και για εκείνους που υπήχθησαν στο «ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ», υπολογίζονται επί του ονομαστικού μισθού και καλύπτονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Προβληματισμός για το μικρό αριθμό αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης
Εν τω μεταξύ, προβληματίζει η χαμηλή ροή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης. Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου εκπνέει η προθεσμία και στο σύστημα ως χθες το βράδυ είχαν πέσει λιγότερες από 800 χιλιάδες αιτήσεις, δηλαδή περίπου όσες και πέρσι, παρά το ότι φέτος το υπουργείο Οικονομικών υπολόγιζε πάνω από 1 εκατομμύριο δικαιούχους λόγω διεύρυνσης εισοδηματικών- περιουσιακών κριτηρίων.

Την Τετάρτη εκπνέει και η προθεσμία για όσους θέλουν να πληρωθούν ως το τέλος του μήνα. Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών θα καταβάλει επίδομα θέρμανσης ως την 30ή Δεκεμβρίου για το σύνολο των αγορών που έχουν τιμολογηθεί έως την 30ή Νοεμβρίου, αλλά υπό την προϋπόθεση καταχώρησης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Δεκεμβρίου. Η επόμενη πληρωμή είναι προγραμματισμένη για το τέλος Φεβρουαρίου.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
interactive learning
ζητείται υπάλληλος-agro grevena
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Τζιόβας Ανδρέας
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

123 τμ
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Καφέ Crystal
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Διάφορα νέα

Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com