Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας

Κατηγορίες

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Διπλό «χτύπημα» για ασφαλιστικές εταιρείες από τον κορωνοϊό

Τις επιπτώσεις στα οικονομικά τους αποτελέσματα από την πανδημία του κορωνοϊού προσπαθούν να εκτιμήσουν οι εγχώριες ασφαλιστικές εταιρείες, διαπιστώνοντας πως -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- οι έμμεσες επιδράσεις είναι μεγαλύτερες από τις άμεσες.«Επί του παρόντος, ο μεγαλύτερος κίνδυνος εστιάζεται στα όσα συμβαίνουν στις διεθνείς κεφαλαιαγορές και στο κατά πόσο όλα αυτά θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών εταιρειών. Με τα διεθνή χρηματιστήρια να κατρακυλούν και τις αποδόσεις των ομολόγων να αυξάνονται (οι τιμές τους να υποχωρούν) είναι προφανές ότι παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον το πώς θα εξελιχθούν όλα αυτά τα πράγματα στο μέλλον» δηλώνει στο Euro2day.gr πρόεδρος ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας συμπληρώνοντας: «Όλοι θα θέλαμε, οι κραδασμοί στις αγορές να περιοριστούν σε βραχυμεσοπρόθεσμη βάση, πράγμα που φυσικά θα εξαρτηθεί και από το πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά θα αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του ιού».

Κανείς φυσικά δεν υποτιμά και τις υπόλοιπες κατηγορίες επιπτώσεων που θα υπάρξουν στην εγχώρια αγορά:

«Είναι προφανές ότι η ασφαλιστική δραστηριότητα επηρεάζεται από τη γενικότερη πορεία της οικονομίας. Όταν λοιπόν βλέπουμε τον αρμόδιο υπουργό, τον Χρήστο Σταϊκούρα να ρίχνει τον πήχη της προβλεπόμενης φετινής ανάπτυξης από το +2,8% σε κάποιο απλά θετικό αριθμό, είναι προφανές ότι αυτό θα έχει αντανάκλαση και στον ασφαλιστικό κλάδο» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου κάλεσε τις ασφαλιστικές εταιρείες να μην ακυρώνουν στην τρέχουσα συγκυρία τα συμβόλαια που δεν ανανεώνονται επτά ημέρες μετά λήξη τους, αλλά να παρατείνουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στις 20 ημέρες, καθώς μέρος των πελατών δεν είναι εξοικειωμένο με το διαδίκτυο.

Γενικότερη πάντως είναι η εκτίμηση πως σε μια περίοδο όπου το κυρίαρχο σύνθημα είναι το «μένουμε σπίτι», αποτελεί δύσκολη υπόθεση η σύναψη νέων ασφαλιστικών συμβολαίων και ιδιαίτερα εκείνων που απαιτούν την προστιθέμενη αξία (συμβουλή, ενημέρωση, καθοδήγηση) του επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Έτσι, για τις επόμενες εβδομάδες, το «στοίχημα» της αγοράς θα παιχτεί κυρίως στην εξυπηρέτηση (πχ ομαλή συνέχιση στις καταβολές περιοδικών πληρωμών από τους πελάτες) και στην ανανέωση ήδη υπαρχόντων συμβολαίων συμβολαίων (πχ καλύψεις υγείας και αστικής ευθύνης οχημάτων, σε μια περίοδο όπου ήδη υπήρχε τάση αύξησης του αριθμού των ανασφάλιστων αυτοκινήτων).

Τώρα, σε ότι αφορά τις πιθανές αυξημένες αποζημιώσεις των συμβολαίων υγείας και λοιπών κλάδων λόγω του κορωνοϊού, επί του παρόντος ο «λογαριασμός» για τις ασφαλιστικές εταιρείες είναι σαφώς περιορισμένος.

«Όσο επιβάλλεται από τη νομοθεσία, τα κρούσματα του κορωνοϊού να νοσηλεύονται σε κρατικά νοσοκομεία, δεν υπάρχει κάποιο κόστος για τις ασφαλιστικές εταιρείες, ακόμη και αν στους νοσηλευόμενους συγκαταλέγονται και κάτοχοι ιδιωτικών προγραμμάτων υγείας. Ο περιορισμός όμως της νοσηλείας μόνο στα κρατικά νοσοκομεία ενδέχεται να μη συνεχιστεί στο μέλλον», υποστηρίζουν παράγοντες του κλάδου.

Σχετικά άρθρα

Interactive
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
ΖΗΤΕΙΤΑΙ
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες- Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ