Δημοτικό στα Γρεβενά “συντόνισε” 90 σχολεία της Ευρώπης προς συλλογή ρούχων και παιχνιδιών για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία στα ορεινά Γρεβενά
Ενενήντα σχολεία από την Ευρώπη ανταποκρίθηκαν στην ηλεκτρονική πρόσκληση της ΣΤ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών, να συγκεντρωθούν ρούχα και υποδήματα για τους 600 Σύρους πρόσφυγες και τα παιδιά τους, που φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία στα ορεινά Γρεβενά.
Οι μαθητές, με τη βοήθεια του δασκάλου τους, Αργύρη Καραλιόλου, αξιοποίησαν την πλατφόρμα eTwinning, που βοηθά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να διεξάγουν έργα και να αισθάνονται ότι αποτελούν μέρος μια μεγάλης κοινότητας μάθησης και αποφάσισαν να τρέξουν το έργο «The swallow is a refugee or an immigrant?», (Το χελιδόνι είναι πρόσφυγας ή μετανάστης;).
«Η πρωτοβουλία ήρθε ως απόρροια της παρουσίας των προσφύγων με τα εκατοντάδες μικρά παιδιά στα ορεινά των Γρεβενών και στοχεύει για αρχή στην άμεση συλλογή ρούχων για τον χειμώνα, ενώ στην συνέχεια θα διερευνήσει τις ομοιότητες και τις διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους και τα πτηνά όταν μεταναστεύουν υποχρεωτικά η με τη θέληση τους σε άλλες περιοχές» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δάσκαλος του σχολείου, Αργύρης Καραλιόλος.
Για την πρώτη δράση έχουν δηλώσει συμμετοχή ενενήντα σχολεία με τους εκπαιδευτικούς τους και περιλαμβάνονται χώρες, όπως η Ουκρανία, η Ισπανία και Ιταλία ακόμη και η Τυνησία από τη βόρειο Αφρική. Ο ρουχισμός και τα παιχνίδια που θα συγκεντρώσουν οι μαθητές των παραπάνω σχολείων θα αρχίσει να καταφθάνει ταχυδρομικώς στο 2ο δημοτικό σχολείο των Γρεβενών και στη συνέχεια θα παραδοθεί στην τοπική εκκλησία, που θα αναλάβει να τον παραδώσει στους πρόσφυγες.
Για τη δεύτερη δράση, που αφορά τη διερεύνηση των συμπεριφορών, τις ομοιότητες και τις διαφορές ανάμεσα στη μετανάστευση πτηνών και ανθρώπων έχουν δηλώσει συμμετοχή δέκα σχολεία και θα διαρκέσει έως και έξι μήνες.
Ο Αργύρης Καραλιόλος, ο οποίος βρίσκεται κοντά στους μαθητές του, δήλωσε ότι «επικρατεί ενθουσιασμός στα παιδιά για τη δράση τους και για την ανταπόκριση που είχε η ιδέα τους σε μαθητές από άλλες χώρες».
- Προηγούμενο Αθλητικά σφηνάκια και άλλα: ΄΄Μαύρες σελίδες΄΄ στην ιστορία του ΠΥΡΣΟΥ
- Επόμενο Εταιρεία Αγροδιατροφικής σύμπραξης δημιουργεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας