AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Δημοσθένης Κουπτσίδης: “Αν θέλουν να διαλύσουν την ΕΠΟ ας τη διαλύσουν. Ας ορίσουν αυτοί πρόεδρο”

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Δημοσθένης Κουπτσίδης, παραχώρησε συνέντευξη στον Αγγελο Στίμο και την ΕΡΑ Σπορ και μίλησε μεταξύ άλλων για τις εκλογές της ΕΠΟ, αλλά και την απόφαση να μην συμμετάσχουν οι ομάδες της SL2 στο φετινό κύπελλο.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Κουτσίδης σε απόδοση του SoccerPlus:

Για τις ομάδες της SL2 που δεν μπήκαν τελικά στην κλήρωση του Κυπέλλου:

«Το Κύπελλο έπρεπε να τρέξει, δεν μπορούσε να αναβληθεί. Υπήρξε μία πρόταση από τον Βαγγέλη Γραμμένο αλλά και τους κ.κ. Γκαγκάτση και Μπουτσικάρη προς τον Λεωνίδα Λεουτσάκο, έτσι ώστε μία διαφορά, που θα υπάρξει από τα τηλεοπτικά δικαιώματα αν είναι λιγότερες οι ομάδες της διοργάνωσης, δηλαδή 150.000 ευρώ να πάει στη SL2 για να καλύψουν τα έξοδα τους στα rapid tests. Επίσης υπήρξε πρόταση ένα μέρος από το HatTrick, το πρόγραμμα της UEFA, να διοχετευθεί στη SL2 για να είναι βιώσιμη η λειτουργία αυτού του πρωταθλήματος».

Για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει οι μικρότερες κατηγορίες: 

 

«Είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που δεν παίζουν οι επαγγελματικές κατηγορίες. Αυτό είναι τραγικό. Στις επαγγελματικές κατηγορίες υπάρχουν άνθρωποι που ζουν αποκλειστικά από αυτό. Αυτές οι αμοιβές είναι για λίγα χρόνια, που διαρκεί η ποδοσφαιρική τους ζωή και θα πρέπει να καλύψουν ένα διάστημα και των επόμενων χρόνων μέχρι να κατασταλάξουν σε κάτι άλλο. Αυτοί οι άνθρωποι καταστρέφονται, αλλά η πολιτεία δεν βλέπει την ΕΠΟ και το ποδόσφαιρο όπως πρέπει. Όταν τα σινεμά και τα θέατρα ήταν ανοιχτά –και καλώς ήταν- στο ποδόσφαιρο υπήρχε απαγόρευση. Δηλαδή στα γήπεδα είναι η πιο εύκολη η μετάδοση; Δεν μιλάμε για την περίοδο της έξαρσης, αλλά όταν υπήρχε ύφεση».

 

Για το αν μπορεί να γίνει κάποια τροποποίηση στο Κύπελλο, αν η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων επανέλθει στο θέμα των ομάδων της SL2: 

«Όχι είναι οριστικό, αποφασίστηκε. Δεν υπάρχουν ημερομηνίες δεν υπάρχει το περιθώριο. Οι ομάδες της SL2 δεν είναι έτοιμες δεν έχουν προπονηθεί. Θα πάνε να ανταγωνιστούν ομάδες που παίζουν 2-3 μήνες; Δεν θα έχουν τύχη. Έγινε η κλήρωση, οι αγωνιστικές δεν βγαίνουν. Έπρεπε ήδη να έχουν έγκριση οι ομάδες της SL2 και της FL για ξεκινήσουν τα πρωταθλήματά τους, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Έπρεπε ήδη να έχουν βοηθήσει με τον τηλεοπτικό πάροχο. Η πρόταση που συζητήθηκε στην ΕΕ της ΕΠΟ είναι μία ένεση τονωτική αλλά δεν είναι λύση».

 

Για το αθλητικό Μητρώο της ΓΓΑ: 

«Στο Μητρώο έχουμε κενά. Έχουν αδικηθεί κατά πλειοψηφία τα ερασιτεχνικά σωματεία. Αντίθετα έχουν επιχορηγηθεί με 5-6-7 χιλιάδες ευρώ γυμναστήρια, αίθουσες, σύλλογοι που δηλώνονται ως αθλητικά σωματεία, έχουν διάφορα αθλήματα και υπάρχει συνδρομή. Τα πραγματικά ερασιτεχνικά σωματεία όμως έχουν αδικηθεί. Έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αυτά θα τα βρίσκουμε μπροστά μας. Δεν θέλουμε να διαλύσουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Γιατί όμως αδικείς τους ερασιτέχνες παράγοντες που ματώνουν μία ζωή και από το υστέρημά τους συνεισφέρουν για τη συντήρηση των σωματείων;».

 

Για το αν θα γίνουν οι εκλογές στις 19/1: «Γίνονται εκδηλώσεις πολιτιστικές, γίνονται εκλογικές διαδικασίες, όπως στην Ενωση Δικαστών με 2.500 εκλέκτορες και δεν μπορεί να κάνει η ΕΠΟ εκλογές με λιγότερους από 100 εκλέκτορες. Οι εκλογές είναι για τις 19/1. Έχει οριστεί μία τριμελή επιτροπή με τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ, τον κ. Αντωνίου, τον υποψήφιο πρόεδρο, κ. Ψαρρόπουλο και εμένα, για να συζητήσουμε τον τρόπο που θα διεξαχθούν οι εκλογές και για να τηρήσουμε τα πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Πρέπει να σταματήσει αυτή η ιδιότυπη ακυβερνησία. Δεν μπορεί η νυν διοίκηση να δεσμεύσει την επόμενη σε θέματα όπως οι εθνικές ομάδες, τα αναπτυξιακά προγράμματα και τις συμβάσεις εργαζομένων».

Για το αν έχει υπάρξει επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά:

«Εμείς έχουμε στείλει επισήμως επιστολή. Ανεπισήμως υπήρξε μία τηλεφωνική επαφή με τον κ. Αντωνίου, όπου ο κ. Χαρδαλιάς μας παρέπεμψε στον κ. Αυγενάκη. Ο κ. Αυγενάκης δηλαδή θα μας πει τι πρωτόκολλα θα ακολουθήσουμε; Αυτό δεν είναι θέμα της Πολιτικής Προστασίας; Περιμένουμε πιο άμεσες απαντήσεις. Δεν ξέρω τι τακτική ακολουθούν. Αν δεν θέλουν να κάνουμε εκλογές ας μην κάνουμε ποτέ. Αν θέλουν να διαλύσουν την ομοσπονδία ας τη διαλύσουν. Ας ορίσουν λοιπόν αυτοί πρόεδρο. Έτσι όμως πάμε σε άλλες εποχές. Υπάρχει αυτοδιοίκητο, υπάρχει νόμος, υπάρχει καταστατικό. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

 

Για το αν είναι οι εκλογές της ΕΠΟ στον αέρα: «Είναι στον αέρα όσο δεν έχουμε απάντηση. Μέχρι τις 11/1 είναι το σκληρό lockdown. Εμείς μέχρι τις 8/1 θα στείλουμε τις προτάσεις μας και τις υποψηφιότητες μας και θα περιμένουμε. Μιλάμε όμως για ένα πολύ μικρό εκλογικό σώμα και για εκλογές που έχουν αναβληθεί πέντε φορές. Ούτε θέλω να επιβάλλω κανένα κανόνα, ούτε ειδικός είμαι, ούτε λοιμωξιολόγος. Μαζί όμως με όλους τους υπηρεσιακούς που θα συμμετέχουν θα είναι λιγότερα από 100 άτομα. Θα υπάρχουν τεστ, θα πηγαίνουν δύο-δύο ή τρεις-τρεις να ψηφίζουν. Δηλαδή διακυβεύεται τόσο πολύ η υγεία της χώρας;».

Για το αν υπάρχει διάθεση από το Υπουργείο να μην γίνουν οι εκλογές:

«Η διάθεση του Υπουργείου να μην προχωρήσει αυτή η διαδικασία είναι φανερή εδώ και μήνες. Εύχομαι τελικά να επιτραπεί με τη σύμφωνα γνώμη των λοιμωξιολόγων και τις επιταγές του νόμου. Να τελειώσει αυτή η διαδικασία και να πάψει η παραφιλολογία. Δεν ωφελεί κανέναν η κουβέντα για το ποιος έχει το πάνω χέρι στην ΕΠΟ και η ακυβερνησία. Αν θέλουν μπορούν να καταργήσουν την ομοσπονδία, μπορούν να ορίσουν όποιον θέλουν. Αν θέλουν να κάνουν ορισμό, ας πάρουν την ευθύνη, αλλά αυτό δεν είναι δημοκρατία. Θα έπρεπε το ίδιο το Υπουργείο να επιζητάει να γίνουν εκλογές, εκτός αν θέλει να τις ελέγξει, κάτι που δεν θέλω ούτε καν να διανοηθώ».

 

Για το αν θα υπάρξει υποψηφιότητα Ζαγοράκη: «Οι υποψηφιότητες θα φανούν την Παρασκευή 8/1 που κλείνουν οι προτάσεις. Την υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη δεν την ακούσαμε επισήμως ούτε από τον ίδιο ούτε από κάποια Ενωση ή φορέα. Ο κ. Ψαρρόπουλος έχει προταθεί από 45 Ενώσεις. Ο κ. Ζαγοράκης είναι ο εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής του 2004 κι αν κατέβει θα είναι μία σοβαρή υποψηφιότητα. Δεν γνωρίζω όμως τις προθέσεις του. Ξέρω ότι σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να εκδηλώσεις ενδιαφέρον. Δεν μπορούμε να μιλάμε θεωρητικά. Μπορεί να είναι ο Δέλλας, μπορεί να είναι ο Μαύρος. Δεν μπορεί να συζητάμε για ονόματα που ακόμη και οι ίδιοι οι άνθρωποι δεν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Ο άνθρωπος δεν το έχει δηλώσει. Απλά μπαίνει κάποιος σαν επιθυμία, σαν πρόταση».

Για το αν υπάρχει πρόβλημα με το ηλικιακό όριο στην υποψηφιότητα του κ. Ψαρρόπουλου αν καθυστερήσουν κι άλλο οι εκλογές:

«Ο νόμος λέει μέχρι το τέλος του έτους και όχι με βάση την ημερομηνία γέννησης. Εκτός αν υπάρχει καμιά τροπολογία που θα τα αλλάξει κι αυτό…».

 

Για τις παρατηρήσεις που έχουν κάνει FIFA/UEFA για το αθλητικό νομοσχέδιο: «FIFA και UEFA έχουν ενημερωθεί, έχουν απαντήσεις και έχουν κάνει σοβαρότατες παρατηρήσεις για το νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί. Στο διάλογο δεν κλήθηκε η μεγαλύτερη ομοσπονδία. Στείλαμε υπόμνημα αλλά δεν είπαμε δια ζώσης τις θέσεις μας. Ένα από τα σοβαρά ζητήματα είναι το Μητρώο. Πρόκειται για μία καταστατική υπόθεση της ομοσπονδίας και ξέρουμε όλοι ότι το καταστατικό είναι εναρμονισμένο με αυτό των UEFA/FIFA. Όσα σωματεία δεν έχουν αθλητική αναγνώριση δεν μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες. Από τη μία λέμε ότι εξαιρούμε τις εκλογές της ΕΠΟ και από την άλλη ελέγχουμε όλες τις εκλογές των Ενώσεων. Δεν μπορεί του Υπουργείο να παρεμβαίνει στις εκλογές των Ενώσεων».

Για την ανάγκη να γίνουν μέσα στον Ιανουάριο οι εκλογές:

«Πρέπει να υπάρξει μία ηγεσία, μία Εκτελεστική Επιτροπή. Τώρα υπάρχει μία διοίκηση υπό ομηρία. Ο κ. Γραμμένος είναι υποχρεωμένος να ισορροπήσει στη διοίκηση που υπάρχει, με ορισμένα μέλη που μπορεί να μην έχουν όρεξη και σε αυτήν που έρχεται. Με ένα ποδόσφαιρο που βάλλεται από παντού. Πώς μπορεί να διοικήσει; Δεν θέλουμε να τελειώσει αυτό το μαρτύριο; Εκτός αν δεν θέλουμε να προσφέρουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι εκλογές είχαν οριστεί στις 9/10 και έπρεπε να γίνουν τότε. Μετά όμως ήρθε ο κ. Αυγενάκης και αναβλήθηκαν για να είναι σύννομες με το νομοσχέδιο. Αν δεν κλείσουμε αυτή τη διαδικασία θα μιλάμε για μετά το Πάσχα. Αν θέλουν κάποιοι μηχανισμοί να σέρνετε αυτή η διαδικασία είναι μόνο για το κακό και την καταστροφή του ποδοσφαίρου. Δεν νομίζω πως είναι αποτρεπτικός παράγοντας το εκλεκτορικό σώμα διότι είναι πολύ μικρό».

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

AUTOΚΙΝΗΣΗ
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Τζιόβας Ανδρέας
ΔΕΗ banner
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Αγγελία Ζωοτροφών
Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Γκαρσονιέρα Αριστείδου 27
Γκαρσονιέρα Καραϊσκάκη 7 (πολιτιστικό κέντρο)
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Πωλείται οικόπεδο
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com