Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ
ΔΕΗ | Αγροτικά ΓΑΙΑ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Δημόσια Βιβλιοθήκη Γρεβενών:Εξερευνώντας και ανακαλύπτοντας το μαγικό κόσμο της βιβλιοθήκης και τους βιβλιοθησαυρούς της

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης του 3ου δημοτικού με συνοδό τη δασκάλα τους Παναγιώτα Ντάγκα, και αφορμή το μάθημα της γλώσσας, της ενότητας “Βιβλία και Βιβλιοθήκες”, επισκέφτηκαν τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Γρεβενών, για να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της βιβλιοθήκης “Εξερευνώντας και ανακαλύπτοντας το μαγικό κόσμο της βιβλιοθήκης και τους βιβλιοθησαυρούς της.”

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τη βιβλιοθηκονόμο Θεολογία Ταρλατζή και περιπλανήθηκαν στους διαδρόμους της βιβλιοθήκης. Ενημερώθηκαν για τον κανονισμό λειτουργίας της, τις υπηρεσίες που προσφέρει, την πολιτική επιλογής των βιβλίων, τον αριθμό των βιβλίων που διαθέτει η βιβλιοθήκη, το σύστημα με το οποίο ταξινομούνται. Επίσης, ενημερώθηκαν για το ποια βιβλία δανείζονται και σε ποια επιτρέπεται ο εσωτερικός δανεισμός. Ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον τους ήταν έντονος καθ’ όλη τη διάρκεια της ξενάγησης κάνοντας συνεχώς ερωτήσεις .

Στη συνέχεια μιλήσαμε για συγγραφείς και τίτλους παιδικών βιβλίων. Τα παιδιά ξεφύλλισαν τα βιβλία για αρκετή ώρα, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και η κάθε μία επέλεξε να ασχοληθεί με ένα συγγραφέα. Η μία διάλεξε τον Μενέλαο Λουντέμη και η άλλη την Άλκη Ζέη. Βρήκαν τα βιβλία τους, διάβασαν το βιογραφικό τους, μελέτησαν τους τίτλους.

Στη συνέχεια, «δανείστηκαν» μία λέξη από κάθε τίτλο και με οδηγό τη φαντασία, την ομαδικότητα και τις ευφάνταστες ιδέες τους επινόησαν τη δική τους ιστορία. Δύο πραγματικά ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες ιστορίες που τις ολοκλήρωσαν με όμορφη εικονογράφηση και τις παρουσίασαν με χαρά και αυτοπεποίθηση.

Απόλαυσαν πραγματικά το πρωινό τους γνωρίζοντας και εξερευνώντας τη βιβλιοθήκη και τα βιβλία της. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα έκαναν ένα ταξίδι φαντασίας, γνώσης και δημιουργικότητας. Στο τέλος της δράσης δανείστηκαν βιβλία, μας ευχαρίστησαν και μας χάρισαν το φωτεινό και γλυκό χαμόγελό τους

Υλοποίηση δράσης: Θεολογία Ταρλατζή, Ευαγγελία Καραμπερίδου.

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ