Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ
ΔΕΗ | Αγροτικά ΓΑΙΑ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών – Φροντίζω και προστατεύω τη γη: Το σπίτι μου

Τη βιβλιοθήκη επισκέφτηκε τμήμα της Β΄ τάξης του 4ου δημοτικού σχολείου με την δασκάλα τους Θωμαή Νέστορα για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα “Φροντίζω και προστατεύω τη γη, το σπίτι μου”.

Οι χαρούμενοι μικροί μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο της βιβλιοθήκης βλέποντας και κατανοώντας το πώς λειτουργεί μια βιβλιοθήκη. Έκαναν αρκετές ερωτήσεις παίρνοντας ικανοποιητικές απαντήσεις περιηγήθηκαν στα ράφια του χώρου και ξεφύλλισαν ότι τους έκανε εντύπωση.

Ακολούθησε η αφήγηση του βιβλίο  “Οι μέρες της σιωπής” της Έφης Λαδά. Μια ιστορία για την καταστροφή, τη δυστυχία, τη σιωπή, τον πόνο που μπορεί να προξενήσει η φωτιά καταστρέφοντας ότι βρει στο διάβα της.

Πρόσεξαν ιδιαίτερα τις μορφές που έπαιρναν η φωτιά, η σιωπή, το μάγο που αντιπροσώπευε το κακό, και γενικά η εικονογράφηση δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο.

Συζητήσαμε για τα οικολογικά  μηνύματα του βιβλίου που σκοπό έχουν την ευαισθητοποίηση και αφύπνιση του αναγνώστη για την αγάπη και την προστασία του περιβάλλοντος. Αλλά και την ελπίδα,  την αισιοδοξία που τη φέρνουν τα παιδιά δείχνοντας την αγάπη τους με πράξεις δημιουργώντας ένα καλύτερο κόσμο και ένα καλύτερο αύριο.

Στη συνέχεια τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και πάνω σε χαρτί του μέτρου η μία ομάδα αποτύπωσε την εικόνα της συμφοράς που φέρνει η φωτιά με σκούρα χρώματα τη  δυστυχία, τον πόνο για να δείξουν τις συνέπειες μιας ασυνείδητης πράξης που οδηγεί σε μια μεγάλη φυσική καταστροφή. Η άλλη ομάδα αποτύπωσε με έντονα χαρούμενα χρώματα την ομορφιά της φύσης και την αναγέννησή της που δείχνει την ελπίδα, το σεβασμό και την αγάπη στη φύση και στη ζωή. Δύο μεγάλοι πίνακες αντιθέσεων γεμάτοι συναισθήματα.

Οι μικροί μας καλλιτέχνες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και με περισσή υπομονή και φαντασία εργάστηκαν και μας έδειξαν με τα δημιουργήματά τους την αγάπη τους για τη φύση, τον άνθρωπο, για το περιβάλλον περνώντας το δικό τους μήνυμα που είναι η αξία της ζωής!!!

Υλοποίηση δράσης : Θεολογία Ταρλατζή , Ευαγγελία Καραμπερίδου, Χρήστος Λέτσιος.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ