AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών: Επίσκεψη Σχολείου

Την βιβλιοθήκη επισκέφτηκαν οι 24 μαθητές της Α΄τάξης του 4ου δημοτικού σχολείου Γρεβενών με το δάσκαλό τους Ευθύμη Κουσίδη για να γνωρίσουν το χώρο, τον κανονισμό λειτουργίας της και να παρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την κατανόηση και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Αρχικά κατά τη διάρκεια της ξενάγησης εξηγήσαμε στους χαρούμενους μαθητές πώς λειτουργεί η βιβλιοθήκη, πώς οργανώνεται μια βιβλιοθήκη, πώς μπορεί να γίνεις μέλος της, πόσα βιβλία μπορείς να δανειστείς και για πόσο.

Στη συνέχεια ξεκινήσαμε μια όμορφη κουβέντα για την διαφορετική ημέρα που τους πρόσφερε ο δάσκαλός τους. Μιλήσαμε για την ομορφιά της φύσης και πόσες διαφορετικές εικόνες μας προσφέρει. Για τους διαφορετικούς πολιτισμούς στον κόσμο. Για τη διαφορετικότητα που ξεκινάει από την εξωτερική μας εμφάνιση και επεκτείνεται και στο εσωτερικό μας. Έτσι, άρχισε να γίνεται κατανοητή η έννοια της διαφορετικότητας.

Ακολούθησε η παρουσίαση του παιδικό βιβλίου “Όλιβερ” της Birgitta Sif. Οι μικροί μας φίλοι παρακολουθούσαν με μεγάλο ενδιαφέρον τον ήρωα της ιστορίας Όλιβερ που ενώ ένιωθε διαφορετικός ζούσε ευτυχισμένος με τους φανταστικούς φίλους του. Περιεργάστηκαν τις εικόνες και χάρηκαν με το αισιόδοξο τέλος που ο ήρωας βρήκε μια φίλη. Τους άρεσε που ο ήρωας μας με οδηγό τη φαντασία του ξέφευγε από τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε.

Συνεχίσαμε  ζωγραφίζοντας δύο καρδιές σε χαρτόνια. Στη μια καρδιά τα παιδιά έγραψαν με χαρούμενα χρώματα λέξεις που περιγράφουν την αποδοχή της διαφορετικότητας και στην άλλη με μελανά χρώματα έγραψαν λέξεις που σχετίζονται με την απόρριψή της. Έτσι δημιουργήθηκαν δύο πίνακες αντιθέσεων με δυνατά μηνύματα που θα στολίσουν την τάξη τους.

Αυτό που εξελίχθηκε στην πορεία ενθουσίασε πραγματικά τους φίλους μας. Κατασκεύασαν με απλά υλικά που τους δόθηκαν τον ήρωα της ιστορίας τον Όλιβερ.  Με υπομονή και δεξιοτεχνία του έδωσαν μορφή ζωγραφίζοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, και φτιάχνοντας το σώμα του με σύρμα. Ήταν ένα ερέθισμα για να δημιουργήσουν ευφάνταστους διαλόγους μεταξύ τους. Το διασκέδασαν με την ψυχή τους και εμείς μαζί τους.

Ευχαριστούμε τους μαθητές και τον δάσκαλό τους που συμμετείχαν στη δράση με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ξεδίπλωσαν το ταλέντο και τη φαντασία τους δείχνοντας όρεξη για μάθηση και συνεργατικότητα.

Συντονισμός δράσης Θεολογία Ταρλατζή βιβλιοθηκονόμος, Ευαγγελία Καραμπερίδου εκπαιδευτικός, Πετρούλα Χατζή εκπαιδευτικός.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Τζιόβας Ανδρέας
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Καφέ Crystal
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com