Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Κινηματογράφος Γρεβενών
PAPAGEORGIOU
Jumbo
Χορός Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών
Stand Up Comedy

Grevenamedia @facebook

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
POTIKA MYRTO
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ

Κατηγορίες

delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Δημήτρης Ρίγγος : Ο Eυπατρίδης των Γρεβενών *Του Γιάννη Κ. Παπαδόπουλου, Δημοσιογράφου

ΗΜΕΡΑ μνήμης kαι τιμής για τον Ευπατρίδη Γρεβενιώτη Δημήτρη Ρίγγο.

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ των Γρεβενών, σύσσωμη, αφιέρωσε μία εκδήλωση ώστε να αναγνωρίσει και θεσμικώς την πορεία του.

Θυμηθήκαμε όλοι και τιμήσαμε ένα κορυφαίο συμπολίτη μας , έναν ανιδιοτελή Γρεβενιώτη για την ανθρωπιά του, την ιατρική του και πολιτιστική του προσφορά.

Το προηγούμενο Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Γρεβενών, οι Γρεβενιώτες κατέθεσαν με την παρουσία τους, με το χειροκρότημά τους, αλλά και με τη σιωπή τους – όταν χρειάστηκε – το σεβασμό τους στη μνήμη του Δημήτρη Ρίγγου.

Βεβαίως ο αγαπητός μας σε όλους Δημήτρης Ρίγγος δεν υπήρξε απλά και μόνον ένας γιατρός, ένας επιστήμονας ή ένας Νομάρχης.

ΥΠΗΡΞΕ ένας πρωτοπόρος, στη σκέψη και στην πράξη συμπολίτης μας, που «έσπειρε» την Ενότητα στους Γρεβενιώτες μέσα κι έξω από το Νομό μας.

ΥΠΗΡΞΕ ένα γιατρός, που με την αλληλεγγύη του συσπείρωσε γύρω του, τον πόνο και την αγωνία, εκατοντάδων Γρεβενιωτών, σε δύσκολες στιγμές της ζωής των.

ΥΠΗΡΞΕ, ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης, αυτός που υποστήριξε, συνέβαλλε, συγκέντρωσε και διατήρησε ένα μεγάλο και σημαντικό μέρος της παραδοσιακής μουσικής του Νομού μας, τα δημοτικά μας τραγούδια, τα ήθη και τα έθιμα του Νομού μας, την περίοδο μάλιστα που σιγά-σιγά αυτή η παράδοση έσβηνε από τον Τόπο μας.

ΚΡΑΤΗΣΕ ζωντανή την ψυχή της περιοχής μας συγγράφοντας ο ίδιος λαογραφικά βιβλία και καταγράφοντας τη λαμπρή παράδοση και τη λεβεντιά, του ορεινού αυτού λαού των Γρεβενών.

Ως Νομάρχης υπήρξε ο αιρετός που έφερε «το παρελθόν στο μέλλον» και μετέδωσε – πέρα απ’ όλα τα υπόλοιπα –  το πνεύμα του τοπικού πολιτισμού και στη Νεολαία μας.

Ο Δημήτρης Ρίγγος ανήκει πλέον στην Πολιτεία των Γρεβενών και των Γρεβενιωτών, ως λαμπρό παράδειγμα – μαζί και δίπλα με άλλους μεγάλους τοπικούς άνδρες και ευεργέτες του τόπου μας.

 

Γιάννης Κ. Παπαδόπουλος

Δημοσιογράφος

 

Υ.Γ. (1) : Προσωπικά τον γνώρισα το έτος 1978 και έως τη στιγμή που έφυγε από κοντά μας είχαμε μία σειρά από ατελείωτες συζητήσεις για την πορεία και το μέλλον των Γρεβενών.

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Ράδιο 101.5
Διαφήμιση
Αγγελία
ΤΣΙΟΓΚΑΣ

Follow Us

ΦΥΛΑΞΗ
 
Αγγελία για εργασία
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5