Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ
ΔΕΗ | Αγροτικά ΓΑΙΑ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Δήλωση Δημάρχων Π.Ε. Φλώρινας για τον νέο δικαστικό χάρτη

Με κοινή ανακοίνωσή τους οι δήμαρχοι Φλώρινας Β. Γιαννάκης, Αμυνταίου Ι. Λιάσης και Πρεσπών  Γ. Στεργίου, τοποθετήθηκαν για την πρόσφατη δικαστική μεταρρύθμιση που επηρεάζει τον νομό, αλλά και για την ανάγκη μελλοντικών αλλαγών στο πεδίο αρμοδιοτήτων των ίδιων των ΟΤΑ με παράλληλη μεταφορά νέων πόρων στους Δήμους από την Κεντρική Διοίκηση.

Η ανακοίνωση τους αναφέρει:

«Ο πρόσφατος εξορθολογισμός αρμοδιοτήτων και αναβάθμιση των δικαστηρίων του νομού μας προφανώς είναι ένα μεγάλο βήμα στη σωστή κατεύθυνση. Ο νέος δικαστικός χάρτης δεν αφορά μόνο την απολύτως αναγκαία μετατροπή των τοπικών ειρηνοδικείων σε πρωτοδικεία και την αντίστοιχη ποιοτική αναβάθμισή τους. Ικανοποιεί ταυτόχρονα κι ένα πάγιο αίτημα όλων των ΟΤΑ της Φλώρινας.

Κι αυτό γιατί λύνει το πρόβλημα της τοπικής αρμοδιότητας των δικαστηρίων της Π.Ε Φλώρινας, καθώς επί δεκαετίες πολλές κοινότητες του νομού μας υπάγονταν δικαστηριακά σε άλλους, γειτονικούς νομούς. Χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος δημοσίου συμφέροντος, πάρα πολλοί συνδημότες για χρόνια ταλαιπωρούνταν μετακινούμενοι εκτός νομού, ακόμα και για απλές υποθέσεις τους.

Με το νέο δικαστικό χάρτη, ο οποίος αντιμετωπίζει δικαστηριακά την Π.Ε Φλώρινας πλέον ως έναν ενιαίο χώρο, κλείνει αυτό το κεφάλαιο ανορθολογισμού στο τρόπο απονομής της Δικαιοσύνης για τους συμπολίτες μας. Θέλουμε εδώ να ευχαριστήσουμε τον βουλευτή Φλώρινας της Ν.Δ. κ. Σταύρο Παπασωτηρίου, ο οποίος ηγήθηκε της προσπάθειας των τοπικών φορέων να επιστρέψουν οι δικαστικές αρμοδιότητες στον τόπο μας, καθώς και τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Φλωρίδη και τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιάννη Μπούγα για τη θετική ανταπόκρισή τους στα δικαία αιτήματά μας.

Παράλληλα και αναγνωρίζοντας την θετική πρωτοβουλία του κ. Παπασωτηρίου, όπως ο ίδιος την εξέφρασε δημόσια σε πρόσφατη ημερίδα της Πολιτικής Προστασίας στις Πρέσπες, για ανακατεύθυνση αρμοδιοτήτων και πόρων της κεντρικής κυβέρνησης στους ΟΤΑ, θέλουμε να εκφράσουμε την απόλυτη στήριξή μας σε κάθε προσπάθεια διοικητικής αποκέντρωσης.

Ειδικά στην περίπτωση των έργων πρόληψης και μετριασμού επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές η υιοθετούμενη πρωτοβουλία του κ. Παπασωτηρίου έχει να προσφέρει πολλά στην ασφάλεια όλων των συνδημοτών μας».

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ