Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

ΔΗΚΕΒΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ:«Σημεία των καιρών»-Μία πολύ ενδιαφέρουσα δράση από την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδας

Μία πολύ ενδιαφέρουσα δράση, η δεύτερη στη σειρά για τη βιβλιοθήκη μας, προτεινόμενη από την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδας, είχε το θέμα: «Σημεία των καιρών».

Το έναυσμα δόθηκε από  το βιβλίο της Μαρίνας Ντεκάστρο «Ένας κόσμος σε κίνηση». Η εθελόντρια Φανή Ιορδανίδου , διάβασε μαζί με τα παιδιά αποσπάσματα από το βιβλίο και κατάφεραν να δώσουν τα χαρακτηριστικά του 19ου αιώνα σε όλους τους τομείς της ζωής. Ακολούθησε συζήτηση για σημαντικά γεγονότα που άλλαξαν τη ζωή μας και  για  πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του 19ου αιώνα.

Μέσα από τα τόσα σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν όπως πόλεμοι, οικολογικά προβλήματα, ανακαλύψεις, ανισότητες, δουλεμπόριο, δικαιώματα παιδιών και γενικότερα η σημερινή κατάσταση της Ελλάδας, κινητοποίησε τα παιδιά να εκφράσουν την άποψή τους και να την αποτυπώσουν στο χαρτί .

Χωρίστηκαν σε ομάδες και αποφάσισαν ν’ ασχοληθούν μ’ ένα από τα παραπάνω θέματα που τους έκανε τη μεγαλύτερη  εντύπωση. Σε μεγάλο χαρτί κάνσον έγραψαν  και ζωγράφισαν τα δικά τους μηνύματα για τον κόσμο που ζουν, φτιάχνοντας ένα ιδιαίτερο Πόστερ. Λέξεις όπως η αγάπη, η φιλία, η ειρήνη, η αλληλεγγύη, η εξέλιξη, η ισότητα και πολλές άλλες κυριάρχησαν στις δημιουργίες τους.

Η έκπληξή μας ήταν μεγάλη για τους προβληματισμούς τους, για την ωριμότητα της σκέψης τους και την αντίληψή τους για  τα σημεία των καιρών. Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για το δανεισμό του συγκεκριμένου βιβλίου.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κοινωνική λειτουργό κ. Φανή Ιορδανίδου που στήριξε τη δράση της βιβλιοθήκης, βγάζοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5