Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

ΔΗΚΕΒΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ:Μια ξεχωριστή δράση με θέμα «Τα σημεία στίξης»

Μια ξεχωριστή δράση, που θέμα της είχε «Τα σημεία στίξης»,  απόλαυσαν τα παιδιά που δήλωσαν συμμετοχή την Παρασκευή 23/6/2017.

Η εμψυχώτρια Ξένια Χερίδου έδειξε στους μικρούς μας φίλους όλα τα σημεία στίξης, εξηγώντας τη σημασία τους μέσα στην ανάγνωση και στην κατανόηση κειμένου.

Δημιουργήθηκε μια όμορφη συζήτηση εκφράζοντας τα περισσότερα παιδιά τη γνώμη τους.

Στη συνέχεια, τους δόθηκε το ερέθισμα, μέσα από τις εικόνες με τα χρωματιστά ανθρωπάκια της ζωγράφου Kveta Pachofska, να φανταστούν κι εκείνα τα σημεία στίξης και να τους δώσουν μορφή. Όλα τα σημεία στίξης μεταμορφώθηκαν σε έξυπνες φατσούλες, όμορφες πεταλούδες, χαρισματικά ζωάκια, χαρούμενους ακροβάτες, σπιτάκια με τζάκια που καπνίζουν κ.α.π. Οι δημιουργίες τους ξεπέρασαν κάθε φαντασία.

Έτσι προέκυψε η κυρία Κομμα-πάρδαλη, ο κύριος Θαυμαστικός και Το σκυλί του, τα αλιγκαροαδέλφια, οι δίδυμες Άνω Κάτω Τελείες κι άλλα υπέροχα. Έκαναν περιπετειώδη ταξίδια, σταμάτησαν σε πόλεις μαγικές και μας διηγήθηκαν απίθανες ιστορίες.

Ακόμα, διάβασαν μικρά κείμενα, στην αρχή χωρίς τα σημεία στίξης και στη συνέχεια μετέτρεψαν το κείμενο σε ερωτηματικό, θαυμαστικό και τελευταία με όλα τα σημεία στίξης του. Κατάλαβαν τη χρησιμότητά τους στο γραπτό και προφορικό λόγο, κατανοώντας κι απολαμβάνοντας τα κείμενα.

Μικροί μεγάλοι απολαύσαμε πραγματικά τη δράση και διασκεδάσαμε μέσα από την καρδιά μας με τη ζωηρή φαντασία των καλλιτεχνών.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την εθελόντρια Ξένια Χερίδου για την πολύτιμη προσφορά της και τη θερμή υποστήριξή της, προκειμένου να υλοποιηθεί με επιτυχία η δράση.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5