Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

ΔΗΚΕΒΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: «ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΒΡΑΣΜΟΥ»

Ακόμη ένα πρωινό η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών γέμισε με τις φωνές και τις παρουσίες των μικρών μας φίλων.

Το θέμα της σημερινής μας δράσης ήταν «Το σημείο βρασμού» – ένα εργαστήριο για το θυμό. Ένα θέμα με καίριο,  εύστοχο κι επίκαιρο χαρακτήρα. Τα παιδιά πολύ συχνά θυμώνουν για πολλές και διαφορετικές αιτίες ή ζουν σ΄ ένα περιβάλλον θυμού μέσα στο σπίτι, που τα οδηγεί να μιμούνται κάποιες φορές συμπεριφορές μεγαλυτέρων, είτε να τις εσωτερικεύουν και να υποφέρουν.

Στόχος του εργαστηρίου ήταν να βοηθήσει τα παιδιά να καταλαβαίνουν το θυμό τους και να βρίσκουν τρόπους να μιλούν γι’ αυτόν.

Στην αρχή της δράσης, η εμψυχώτρια Φανή Ιορδανίδου διάβασε το βιβλίο του Κ. Χαραλά « Το κουτί του θυμού». Αφού τέλειωσε η ανάγνωση, ακολούθησε συζήτηση για το θυμό και  τις εκφράσεις του κι αμέσως μετά τους μοιράστηκε ένα χαρτάκι όπου έγραψαν τι είναι αυτό που τους θυμώνει. Το τσαλάκωσαν με ιδιαίτερη δύναμη κι όλοι μαζί το πέταξαν στον κάδο, για να φύγει μακριά τους.

Απλώσαμε χαρτί του μέτρου, ζητώντας  από τα παιδιά να ζωγραφίσουν τη χώρα του θυμού, χωρισμένα σε ομάδες. Στις ζωγραφιές τους κυριάρχησαν  τα σκούρα χρώματα, οι θυμωμένοι  άνθρωποι και  μία χαώδης κατάσταση.

Στη συνέχεια δείξαμε  το θυμόμετρο και συζητήσαμε τα στάδια του θυμού και τα χρώματά του. Φτιάξαμε το σακουλάκι της ηρεμίας, που πήραν μαζί τους στο σπίτι, για να βάζουν μέσα πράγματα που τους ηρεμούν και τους χαλαρώνουν και  να τα χρησιμοποιούν όταν είναι θυμωμένα, όπως  ένα λούτρινο ζωάκι, ένα cd μουσικής, ένα βιβλίο, ένα παιχνίδι κ.α.π.

Στο τέλος της δράσης, κατασκευάσαμε έναν ανεμόμυλο από χαρτόνι, ξυλάκια και χάντρες, για να τον πάρουν  μαζί τους στο σπίτι, προκειμένου να διώχνει το θυμό τους μακριά.

Η  δράση έκλεισε με πολλά χαμόγελα και μεγάλο ενθουσιασμό, παίρνοντας μαζί τους πολλά  εφόδια που θα τους είναι χρήσιμα στην υπόλοιπη ζωή τους.

Τη δράση υποστήριξαν στο καλλιτεχνικό της μέρος οι: Ευαγγελία Προύφα και Γλυκερία Τσέτσιλα.

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5