Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Grevenamedia @facebook

Κινηματογράφος Γρεβενών
PAPAGEORGIOU

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Jumbo
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

ΔΗΚΕΒΙ Γρεβενών: 100 Χρόνια από την ίδρυση του Bauhaus

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ BAUHAUS

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών συμμετέχοντας στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών υλοποίησε το πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης «100 χρόνια από την ίδρυση του Bauhaus». Το  πρόγραμμα παρακολούθησε η Ε΄τάξη του 2ου δημοτικού σχολείου Γρεβενών με το δάσκαλό τους Γιώργο Φιλιόπουλο.

Αρχικά, τα παιδιά ενημερώθηκαν  για το τι είναι το Bauhaus, ποιοι ήταν οι σημαντικότεροι καλλιτέχνες του κινήματος,  ποια κτήρια έχουμε στην Ελλάδα επηρεασμένα από το Bauhaus, πώς εξακολουθεί να επιδρά η καλλιτεχνική κίνηση στη σύγχρονη τέχνη και ζωή. Στη συνέχεια  παρατήρησαν με προσοχή αφίσες που σχεδίασαν γνωστοί καλλιτέχνες για την πρώτη έκθεση που οργάνωσε το  κίνημα στη Βαϊμάρη το 1923. Επιπλέον,  μελέτησαν   βιβλία του Πολ Κλε και του Βασίλι Καντίνσκι με στόχο να κατανοήσουν τις βασικές αρχές του ρεύματος και να εμπνευστούν αναφορικά με το δεύτερο στάδιο της δράσης.

Τα  παιδιά, μετά το πρώτο ενημερωτικό και πληροφοριακό στάδιο, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Χρησιμοποίησαν γεωμετρικά σχήματα  και γραμματοσειρές  βασισμένες στο Bauhaus και δημιούργησε η κάθε ομάδα μια πρωτότυπη αφίσα με φαντασία και δεξιοτεχνία. Δούλεψαν και συνεργάστηκαν  με  όρεξη και μεράκι Το αποτέλεσμα ήταν  καταπληκτικό. Η μία ομάδα  παρουσίασε μία αφίσα που είχε σχέση με το πρόγραμμα της δράσης και η άλλη σχεδίασε  μια πρόσκληση- αφίσα για εγκαίνια βιβλιοθήκης. Σχολίασαν το κάθε σημείο των αφισών και εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το Bauhaus.

Οι μικροί μας καλλιτέχνες ενθουσιάστηκαν πραγματικά με την γνωριμία του κινήματος  του Bauhaus.Το σημαντικότερο αποτέλεσμα της δράσης ήταν ότι μπόρεσαν να εμπεδώσουν κάποιες αρχές που διέπουν την καλλιτεχνική κίνηση με την έμπρακτη συμμετοχή τους στη δημιουργία αφισών. Τα έργα τους  στολίζουν τις τάξεις τους και λειτουργούν ως διαρκή υπενθύμιση  της δράσης.

Συντονισμός- υλοποίηση : Θεολογία Ταρλατζή,  Αικατερίνη Βάιου.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
POTIKA MYRTO
Αγγελία
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ

Follow Us

ΦΥΛΑΞΗ
 
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5