Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

ΔΗΚΕΒΙ: «Εργαστήριο emoticons»-«Από σημείο σε σημείο, ενώνοντας κουκίδες»

Ένα ακόμη εργαστήριο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2017 πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη μας με μεγάλη επιτυχία. Το εργαστήριο emoticons…

Τα παιδιά που είχαν δηλώσει συμμετοχή, κατέφθασαν από πολύ νωρίς στη βιβλιοθήκη, ανυπομονώντας για τη δράση.

Στο ξεκίνημα της δράσης, συζητήσαμε  κι αναλύσαμε  την προέλευση της λέξης emoticons…(emotions = συναισθήματα και ikons=εικόνες) δηλαδή εικόνες που περιγράφουν συναισθήματα…. Δείξαμε  κάποιες τέτοιες «φατσούλες» και ζητήσαμε  από τα παιδιά να περιγράψουν ποιο συναίσθημα απεικονίζεται σε κάθε μία απ’ αυτές.

Αμέσως μετά, μοιράσαμε   σελίδες με τυπωμένα γράμματα, αριθμούς, σημεία στίξης, σύμβολα, κ.α.π. και ξεκίνησε  ένα ξεχωριστό  εργαστήρι. Το  «παιχνίδι» άρχισε  και κάθε παιδί, διαλέγοντας μέσα απ΄ αυτά τα σύμβολα και τους αριθμούς και κάνοντας διάφορους συνδυασμούς, προσπάθησε να φτιάξει τη  δική του «φατσούλα» και να περιγράψει ποιο συναίσθημα καθρεφτίζεται σ’ αυτή.

Έτσι  προέκυψαν ο κύριος Γελαστός κι ο κύριος Αστείος, ο κύριος Χαρούμενος  κι η κυρία Λυπημένη, ο χαρούμενος κύριος Κουτσοδόντης, η κυρία Τσαχπίνογλου, η κυρία Ενθουσιασμένη, ο κύριος Είρωνας, η κυρία Ερωτευμένη, το χαρούμενο Νοτογατάκι , ο κύριος Δυστυχής, ο κύριος Φιλόσοφος, ο κύριος Θυμωμένος κ.α.π.

Στο τέλος, κάθε παιδί, παρουσίασε στους υπόλοιπους τη δική του  ευρηματική δημιουργία. Η  χαρά κι η ικανοποίηση ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους βλέποντας τα έργα τους.

Τη δράση υλοποίησαν οι εμψυχώτριες Ταρλατζή Λίτσα και Προύφα Ευαγγελία.

  Οι δράσεις της  Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2017 συνεχίστηκαν με την πραγματοποίηση ενός ακόμα εργαστηρίου που είχε θέμα: «Από σημείο σε σημείο, ενώνοντας κουκίδες».

Η συμμετοχή των παιδιών ήταν απροσδόκητα μεγάλη, 60 παιδιά περίπου.

Στην αρχή της δράσης κάθε παιδί πήρε από μια εικόνα, που το περίγραμμά της αποτελούνταν από  αριθμημένες κουκίδες. Στα μικρότερα παιδιά μία πιο εύκολη εικόνα και στα μεγαλύτερα δυσκολότερη. Ακολουθώντας την αριθμημένη διαδρομή  κι ενώνοντας τα σημεία, εμφανίστηκαν οι εικόνες.

Αφού εξοικειώθηκαν μ’ αυτό, στη συνέχεια  μοιράστηκαν στα παιδιά εικόνες, οι οποίες ήταν παρμένες από  παιδικά βιβλία της συλλογής της Βιβλιοθήκης, ένα κομμάτι ρυζόχαρτο και συνδετήρες.

Με πολύ προσοχή κι ακρίβεια, άρχισαν να βάζουν κουκίδες στο περίγραμμα της εικόνας και να τις αριθμούν. Αφού τελείωσαν με την αρίθμηση του περιγράμματος, έκαναν και τις λεπτομέρειες του εσωτερικού της εικόνας, που ήταν απαραίτητες. Έτσι, μετέτρεψαν μια εικόνα σε σημεία κι εξασκήθηκαν στο μέτρημα.

Το κάθε παιδί παρουσίαζε την εικόνα  του κι ακολουθούσε συζήτηση για το αν αποτύπωσε σωστά το περίγραμμα, αναγνωρίζοντας την εικόνα.

Στη συνέχεια, ανακάλυψαν τα βιβλία από τα οποία προέρχονταν οι εικόνες και τα ξεφύλλισαν ψάχνοντάς τες.

Η δράση  αποτέλεσε  πηγή χαράς κι έμπνευσης,  απολαμβάνοντας ένα όμορφο πρωινό στη Βιβλιοθήκη μας.

Τη δράση υλοποίησαν  με επιτυχία οι εμψυχώτριες Ταρλατζή Λίτσα και Προύφα Ευαγγελία.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5