Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΕΥΘΥΜΗΣ
ΚΑΡΕΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΛΕΤΣΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΚΟΔΡΑΣ ΡΗΓΑΣ
ΤΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ
POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
SportsBase

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ζιώγας

Διασυνδέονται τα συστήματα τηλεθέρμανσης Αμυνταίου, Πτολεμαΐδας , Κοζάνης

Με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη υπογράφηκε από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΑ η Ένταξη της Πράξης «Διασύνδεση της Τηλεθέρμανσης Αμύνταιου με το Ενιαίο Δίκτυο Τηλεθερμάνσεων Δυτικής Μακεδονίας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Εφαρμογή Στρατηγικών Επίτευξης Χαμηλών Εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα με Έμφαση στις Αστικές Περιοχές (ΕΤΠΑ)».

Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην κατασκευή του συστήματος αγωγών μεταφοράς καθώς και στις εγκαταστάσεις διασύνδεσης της Τηλεθέρμανσης Αμυνταίου με το σχεδιαζόμενο ενιαίο δίκτυο διαχείρισης της μεταφοράς της θερμικής ενέργειας μεταξύ των πόλεων του Αμυνταίου, Πτολεμαΐδας και Κοζάνης, οι οποίες λειτουργούν συστήματα Τηλεθέρμανσης.

Η ονομαστική μεταφορική ικανότητα θερμικής ενέργειας 25 MWth, περιλαμβάνει την κατασκευή συστήματος αγωγών μεταφοράς καθώς και την εγκατάσταση των απαραίτητων εγκαταστάσεων «διασύνδεσης – υποδοχής», δηλαδή αντλιοστασίων, εναλλακτών, δοχείων αποθήκευσης θερμικής ενέργειας και λοιπού εξοπλισμού, για την αποτελεσματική διασύνδεση της τηλεθέρμανσης Αμύνταιο, με δυνατότητα και της αμφίδρομης λειτουργίας.
Η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου (ΔΕΤΕΠΑ) θα προχωρήσει με το προτεινόμενο έργο στην κατασκευή αγωγού μεταφοράς ονομαστικής διαμέτρου DN350mm, ο οποίος θα εκκινεί από το γήπεδο των υφιστάμενων εγκαταστάσεων της ΔΕΤΕΠΑ στον ΑΗΣ Αμυνταίου και θα καταλήγει στο προτεινόμενο γήπεδο στη βιοτεχνική ζώνη νότια και ανατολικά της Πτολεμαϊδας – περιοχή της πρώην ΑΕΒΑΛ. Το συνολικό μήκος ορύγματος είναι περίπου 14,5 χιλιόμετρα, θα διέρχεται κυρίως από αγροτικούς δρόμους, ενώ το μεγαλύτερο μέρος αυτού θα είναι υπόγειο.
Το συνολικό κόστος της Πράξης ανέρχεται σε 19.051.807,29 ευρώ από τα οποία η συνολική Δημόσια Δαπάνη ανέρχεται σε 16.428.792,77 ευρώ και η Ιδιωτική Συμμετοχή 2.623.014,52 ευρώ.

Η ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 30/12/2022 και λήξης η 31/12/2023 ενώ Δικαιούχοι είναι η Διαδημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Ευρύτερης Περιοχής Αμύνταιο ΔΕΤΕΠΑ και οι Εφορίες Αρχαιοτήτων Φλώρινας και Κοζάνης.

Το ΕΣΠΑ αποτελεί σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο και για κρίσιμα έργα υποδομής που αφορούν στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην ενεργειακή αναβάθμιση της χώρας μας.

O Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο που θα χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ είναι και η Διασύνδεση της Τηλεθέρμανσης Αμυνταίου με το Ενιαίο Δίκτυο Τηλεθερμάνσεων Δυτικής Μακεδονίας. Ένα έργο φιλικό προς το περιβάλλον που εκτός από φθηνή ενέργεια στους καταναλωτές, θα προσφέρει και μια σημαντική ώθηση στην τοπική οικονομία. Αυτή την Ελλάδα θέλουμε και για αυτήν εργαζόμαστε».

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης δήλωσε: «Η Διασύνδεση της Τηλεθέρμανσης Αμύνταιου με το Ενιαίο Δίκτυο Τηλεθερμάνσεων Δυτικής Μακεδονίας είναι ένα σημαντικό έργο για τους πολίτες και την ευρύτερη περιοχή και χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους. Ένα έργο με πολλαπλά οφέλη και για το περιβάλλον αλλά και την οικονομία».

Σχετικά άρθρα

ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΑΡΕΤΗ ΛΙΟΥΠΑ
ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑΣ
ΦΑΝΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ
ΔΟΜΗΣΗ

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Τζιόβας Ανδρέας
ΔΕΗ BANNER
ΤΑΞΙ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΣ
BALKAN ELECTRIC
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
ΖΗΤΑΙΤΑΙ ΚΥΡΙΑ
Ζητείται γυναίκα για φύλαξη ηλικιωμένου
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Παπασερβερή
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
cars
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ενοικιάζεται Β. Ντόκου
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
Πωλείται μετά από 37-συνταξιοδοτηση
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
Πωλείται επιχείρηση καφέ
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Καφέ Crystal
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com