Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Πίνδος
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Διακρίσεις και στον πολιτισμό… από τον Δήμο Γρεβενών !!!

Ο Δήμος Γρεβενών και συγκεκριμένα το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Γρεβενών  εξέδωσε ένα δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρεται στην παρουσία του τμήματος παραδοσιακού χορού του  Δήμου Γρεβενών στο Στρασβούργο και Λουξεμβούργο.

Σε αυτό το Γραφείο Τύπου φαίνεται πως ο συντάκτης «ξέχασε» πως στο Στρασβούργο και στο Λουξεμβούργο συμμετείχε και το τμήμα του παραδοσιακού χορού του ιστορικού συλλόγου ‘’ΠΙΝΔΟΣ’’ Γρεβενών.

Είναι φανερό πως αυτό το Γραφείο Τύπου του Δήμου Γρεβενών όχι μόνον υποβαθμίζει και απαξιώνει τον πολιτισμό, τα ήθη, τα έθιμα και την παραδοσιακή μουσική των Γρεβενών αλλά κυρίως διχάζει την τοπική κοινωνία της τέχνης και του πολιτισμού.

Ο Πολιτιστικός  Σύλλογος Γρεβενών ‘’ΠΙΝΔΟΣ’’ βεβαίως δεν έχει και ιδιαίτερη ανάγκη να αναφερθεί σε ένα δελτίο τύπου του δήμου Γρεβενών γιατί η προσφορά του δεν είναι μόνον γνωστή στα Γρεβενά και στον ελλαδικό χώρο αλλά η παρουσία του σημάδεψε πολλές εκδηλώσεις στο εξωτερικό και στα κράτη όπως Ιορδανία, Γερμανία, Αίγυπτο, Πορτογαλία, Σερβία,  κ.α.

Το δελτίο τύπου του Γρεβενών έχει ως εξής:

ΤΟ  ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΧΟΡΕΨΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Το τμήμα παραδοσιακών χορών του Δήμου Γρεβενών συμμετείχε το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 στις εκδηλώσεις για τον ελληνικό πολιτισμό που πραγματοποιήθηκαν στο Στρασβούργο, μετά από πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής στην οποία είναι μέλος και ο συμπατριώτης μας πατέρας Χρήστος Φιλιώτης. Αποτελεί τιμή και χαρά η παρουσία του χορευτικού μας σε ένα τόσο μεγάλο πολιτιστικό  γεγονός γιατί παρουσίασε ενώπιον της Ελληνικής Κοινότητας και  πολλών Γάλλων Φιλελλήνων ένα μέρος της πλούσιας και αστείρευτης ελληνικής μουσικοχορευτικής παράδοσης  στην πιο αυθεντική μορφή.

Θερμές ευχαριστίες σε όλα τα μέλη του χορευτικού, στους μουσικούς που συνόδευσαν την αποστολή και ιδιαίτερα την χοροδιδάσκαλο κα. Κατερίνα Προκόβα η οποία έχει την καλλιτεχνική και διδακτική ευθύνη αυτού και επιμελήθηκε εξ ολοκλήρου την παρουσίας των εμφανίσεων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ
ΦΥΛΑΞΗ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
Αγγελία για εργασία
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης