Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

ΕΜΒΟΛΙΟ
Μουσική Συναυλία

email επικοινωνίας

Τζιόβας Ανδρέας
Εμβόλιο
POTIKA MYRTO
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
Ζιώγας
tsiarsiotis
Ράδιο 101.5
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Διαδικτυακή συνάντηση της φοιτητικής ομάδας Αεροδιαστημικής ASPiRE με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Διαδικτυακή συνάντηση της φοιτητικής ομάδας Αεροδιαστημικής ASPiRE με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη.

Διαδικτυακή συνάντηση με μέλη της φοιτητικής Ομάδας Αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το συντονιστή αυτής Καθηγητή Παντελή Αγγελίδη και τον Πρόεδρο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Καθηγητή Γεώργιο Χριστοφορίδη, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης την Παρασκευή 26 Μαρτίου.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ομάδας για τη συμμετοχή της στο διεθνή διαγωνισμό Spaceport America Cup, που θα διεξαχθεί στο New Mexico των Η.Π.Α. το καλοκαίρι του 2021, όπου για πρώτη φορά έχουν γίνει δεκτές ομάδες από την Ελλάδα. Στόχος της πανεπιστημιακής ομάδας είναι η κατασκευή ενός πυραύλου στερεού καυσίμου, ο οποίος θα φτάσει σε ύψος 10.000 πόδια και θα λαμβάνει ταυτόχρονα ατμοσφαιρικές μετρήσεις. Στο απόγειό του, θα απελευθερώσει ένα αλεξίπτωτο, προκειμένου να επιστρέψει ομαλά στη Γη.

Ο κ. Περιφερειάρχης συνομιλώντας με τους φοιτητές της ομάδας ASPiRE εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του για το εγχείρημά τους και ζήτησε να πληροφορηθεί για την πορεία του έργου της ομάδας  αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα είναι αρωγός στην προσπάθειά τους σημειώνοντας ότι βασικό μέλημα της Περιφερειακής Αρχής είναι η επένδυση στην καινοτομία και στις καινοτόμες ιδέες του Πανεπιστημίου με απώτερο στόχο την αποτροπή του brain drain από την περιοχή. Δεσμεύτηκε, επίσης, να παράσχει υποστήριξη στα νομικά ζητήματα που ανακύπτουν σχετικά με την εκτόξευση του πυραύλου και να προωθήσει το σχετικό θέμα στον αρμόδιο Υπουργό.

Ο συντονιστής της ομάδας ASPiRE, Καθηγητής Παντελής Αγγελίδης ανέφερε στον κ. Περιφερειάρχη ότι η ομάδα Αεροδιαστημικής του πανεπιστημίου συγκροτείται από περισσότερους από 60 φοιτητές που προέρχονται από 7 διαφορετικά Τμήματα του ιδρύματος. «Είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε στον κ. Περιφερειάρχη την ομάδα, τις επιτυχίες της και τα σχέδια της για το μέλλον. Θέλω να τον ευχαριστήσω εκ μέρους όλης της ομάδας για το ενδιαφέρον που έδειξε, την αμεσότητα του λόγου του, τη βοήθεια που προσφέρει και την υποστήριξη της Περιφέρειας στα απαιτητικά project της ομάδας. Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών είναι προσηλωμένο στην εφαρμοσμένη έρευνα προς την κοινωνία και ιδιαίτερα την κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας και οι συνέργειες που αναδείχθηκαν κατά τη δίωρη συνάντηση με την Περιφέρεια για την ομάδα ASPiRE, αλλά και ευρύτερα για το Τμήμα αποτελούν έμπρακτη απόδειξη αυτού», δήλωσε ο κ. Αγγελίδης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Σημειώνεται ότι η ομάδα ASPiRE έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στο διαγωνισμό διαστημικής CanSat in Greece 2020 που στόχο έχει την εξοικείωσή των συμμετεχόντων με τεχνολογίες παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται σε έναν δορυφόρο.

 

 

 

Σχετικά άρθρα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
Ανάληψη-Θεσσαλονίκη
Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
Κ.Παλαιολόγου 58
Αριστείδου 27
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ