Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΡΑΠΤΗ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

ΔΗ.ΚΕ.ΒΙ. Γρεβενών: “Δεδομένα για μένα: Tο παλάτι της μνήμης”

Η δεύτερη δράση της καλοκαιρινής εκστρατείας 2018 Δεδομένα για μένα: Tο παλάτι της μνήμης, στάθηκε αφορμή να συναντηθούμε στο χώρο της βιβλιοθήκης μαζί με τους 50 χαρούμενους κι ενθουσιώδεις φίλους μας.

Η εθελόντρια Κωνσταντίνα Νταγκούμα μίλησε στα παιδιά για το πόσες χιλιάδες χρόνια πριν άρχισε ο άνθρωπος να θυμάται, αναφέρθηκε στην Αρχαία Ελλάδα για το Δία και  τη Μνημοσύνη , για την Αρχαία Αίγυπτο, για την εφεύρεση της γραφής και για τη μνήμη καθώς και για πολλά άλλα. Μετά τους μοίρασε ένα τέστ μνήμης διαδοχικά με τρεις σελίδες που είχαν λέξεις εικόνες και αριθμούς. Αφού τους άφησε για λίγα λεπτά να τις μελετήσουν, η κάθε ομάδα με τη σειρά της άρχισε να αναφέρει  όσα περισσότερα θυμόταν. Η οπτική μνήμη αποδείχτηκε λίγο πιο δυνατή από τη λεκτική. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν τις λέξεις που τους δόθηκαν με ένα διαφορετικό τρόπο, κατά τον οποίο συνέδεσαν όλες τις λέξεις με τη σειρά βγάζοντας ένα γρήγορο και αστείο αποτέλεσμα.

Κατόπιν τους μοιράστηκε από ένα χαρτί Α4 και ζωγράφισαν την κάτοψη του δωματίου τους όπως θα το έβλεπαν από ψηλά, με φορά από τα αριστερά προς τα δεξιά και αριθμώντας το κάθε αντικείμενο που υπάρχει σ’ αυτό. Το κάθε αντικείμενο προσπάθησαν με τη φαντασία τους να γίνει μια κρυψώνα  συνδυάζοντάς το με κάτι που  θέλουν να θυμούνται.

Οι φίλοι μας διασκέδασαν απίστευτα με τη δράση, έμαθαν πράγματα, δοκίμασαν την μνήμη τους μέσω εικόνων, αριθμών, λέξεων και σκίτσων και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μνήμη για να είναι δυνατή θα πρέπει να εξασκείται συνεχώς, έτσι ώστε να αποθηκεύει στο μυαλό όσες περισσότερες αναμνήσεις μπορεί και θέλει.

Ευχαριστούμε ολόψυχα την φιλόλογο Κωνσταντίνα Νταγκούμα που υλοποίησε την δράση της βιβλιοθήκης βγάζοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
POTIKA MYRTO
Jumbo
Ζητούνται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ζιώγας
Πωλείται
Μπουραλέκος
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5