Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΡΑΠΤΗ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

ΔΕΗ: Προς κατάργηση η έκπτωση 10% για τους συνεπείς πελάτες

Να θυσιαστεί στο «βωμό» της σωτηρίας της ΔΕΗ κινδυνεύει η έκπτωση ύψους 10% που απολαμβάνουν οι συνεπείς πελάτες της επιχείρησης ηλεκτροδότησης.Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ένα από τα μέτρα που εξετάζονται για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της ΔΕΗ είναι και η κατάργηση της έκπτωσης που απολαμβάνουν όσοι πληρώνουν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς τους.

Ενα δεύτερο σενάριο, κατά το ίδιο δημοσίευμα, είναι να μειωθεί το ποσοστό έκπτωσης, από το 10% που ισχύει σήμερα για τους συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ. Υπολογίζεται ότι με την κατάργηση -ή και το «κούρεμα»- της έκπτωσης η ΔΕΗ μπορεί να ενισχύσει τα έσοδά της έως και κατά 180 εκατ. ευρώ ετησίως.

Κεντρικός στόχος της νέας τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΗ είναι η τελική αξία του λογαριασμού (ανταγωνιστικές και ρυθμιζόμενες χρεώσεις) να μη μεταβληθεί, παρά τις όποιες μεταβολές αποφασιστούν στις τιμές της κιλοβατώρας.

Τι θα συμβεί με τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ
Ο Κωστής Χατζηδάκης, προ ημερών, είχε επισημάνει την κρισιμότητα της κατάστασης της ΔΕΗ, σημειώνοντας ότι χρειάζεται να βρεθούν επειγόντως, σε διάστημα 45 ημερών, 750 εκατομμύρια ευρώ για να ενισχυθεί η ρευστότητα της επιχείρησης.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ένα επιπλέον μέτρο που εξετάζεται είναι και οι αυξήσεις των τιμολογίων ρεύματος, σε ό,τι αφορά το ανταγωνιστικό σκέλος του λογαριασμού, με στόχο, ωστόσο, οι καταναλωτές να μη πληρώνουν παραπάνω.

Σχολιάζοντας τις επικείμενες αυξήσεις, ο υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης είχε δηλώσει ότι «αυτή η αναπροσαρμογή προς τα πάνω στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα ισοσταθμιστεί, θα εξισορροπηθεί με δυο μειώσεις. Μια μείωση που έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση για τον ΦΠΑ στο ρεύμα και από άλλη μια μείωση που θα κάνουμε εμείς στο λεγόμενο ΕΤΜΕΑΡ, που είναι αυτά που πληρώνουν οι καταναλωτές για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ)».

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
POTIKA MYRTO
Jumbo
Ζητούνται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ζιώγας
Πωλείται
Μπουραλέκος
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5