Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Grevenamedia @facebook

Κινηματογράφος Γρεβενών
PAPAGEORGIOU

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Jumbo
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

ΔΕΗ και Σκουριές Χαλκιδικής, οι θεματικές των προβολών από τη Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Γρεβενών

Με δύο ντοκιμαντέρ συνεχίζονται οι προβολές στη Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Γρεβενών, δυο ντοκιμαντέρ που πραγματεύονται την καταστροφή του περιβάλλοντος.

«Δε  θα πουλήσουμε το μέλλον μας»

ο τίτλος του ντοκιμαντέρ της Νίκης Βελισσαροπούλου, παρουσιάζοντας τη ζωή δύο έφηβων κοριτσιών που ζουν στη Χαλκιδική και αγωνίζονται να προστατέψουν την περιοχή τους από την κατασκευή ενός ανοιχτού μεταλλείου εξόρυξης χρυσού. Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ ακολουθεί τη ζωή των κοριτσιών από την εφηβεία τους μέχρι και την ενηλικίωση τους, με αρχή το 2012, όπου φουντώνει ο αγώνας κατά της εξόρυξης και μέχρι το 2017, με τη απογοήτευση των ατόμων του κινήματος από την τότε κυβέρνηση. Η ενηλικίωση των κοριτσιών δε σημαίνει το τέλος του αγώνα κατά της εξόρυξης αλλά τη συνέχεια του με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα. (Παρασκευή 10 Μαΐου)

Στη προβολή του Σαββάτου (11 Μαΐου), το ντοκιμαντέρ «Απολιθώματα» του Πάνου Αρβανιτάκη επιλέγει να παρατηρήσει τις περιοχές της Εορδαίας και τις δραστηριότητες της ΔΕΗ. Ένα βουβό ντοκιμαντέρ, με πρόσωπα καθημερινά, πρόσωπα της εργασίας και του μόχθου, εικόνες από την περιοχή που μαρτυρούν την μεταλλαγή του τοπίου. Στη συγκεκριμένη προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με έναν συνταξιούχο εργαζόμενο της ΔΕΗ, τον Στέφανο Πράσσο, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την αντιδραστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων εντός της.

*Οι προβολές γίνονται στην Αίθουσα του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών και ώρα 20:30 (Καραϊσκάκη 5)

 

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
POTIKA MYRTO
Αγγελία
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ

Follow Us

ΦΥΛΑΞΗ
 
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5