Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Κινηματογράφος Γρεβενών
PAPAGEORGIOU
Jumbo
Χορός Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών
Stand Up Comedy

Grevenamedia @facebook

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
POTIKA MYRTO
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ

Κατηγορίες

delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Δεδομένα γύρω- γύρω: Βόλτα στην πόλη καταγραφή συμπεριφορών

Για ένα ακόμη πρωινό η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών πλημμύρισε από χαρούμενα και γεμάτα όρεξη για δημιουργία παιδιά.

Την ξεχωριστή δράση με θέμα : Δεδομένα γύρω – γύρω : Βόλτα στην πόλη καταγραφή συμπεριφορών υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία η ψυχολόγος Φανή Κουλονίτσιου.

Στην αρχή του εργαστηρίου έγινε συζήτηση σχετικά με τα συναισθήματα των ανθρώπων. Με τις κινήσεις , τις πράξεις και τις εκφράσεις των προσώπων τους οι άνθρωποι ανάλογα με τα εξωτερικά ερεθίσματα που λαμβάνουν συμπεριφέρονται με κάποιο τρόπο: θυμώνουν , χαίρονται ,απολαμβάνουν , λυπούνται , νευριάζουν , απογοητεύονται ,γελάνε , φοβούνται.

Στη συνέχεια του εργαστηρίου ζητήθηκε από τους μικρούς μας φίλους να σηκωθούν ανά πεντάδες και να δείξουν διάφορα συναισθήματα με τις εκφράσεις του προσώπου τους ( χαρά , λύπη , αηδία , έκπληξη , φόβο κλπ )

Αφού τελείωσε αυτή η ενδιαφέρουσα δραστηριότητα τα παιδιά χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες. Κάθε ομάδα περιπλανήθηκε στο κέντρο της πόλης και παρατηρούσε  τη συμπεριφορά των περαστικών. Σε κάθε ομάδα μοιράστηκε από ένα φυλλάδιο στο οποίο τα παιδιά κλήθηκαν να σημειώσουν : τι νομίζουν πως δείχνει η έκφραση του προσώπου( του παρατηρούμενου προσώπου)  , αν κάνει κάποιες κινήσεις ( περπατάει , κουνάει τα χέρια , τρέχει ) και στο τέλος έφτιαξαν ένα σενάριο με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο που παρατηρούσαν.

Μετά από αυτή την διασκεδαστική περιπλάνηση επιστρέψαμε πίσω στο χώρο της βιβλιοθήκης όπου οι μικροί μας εξερευνητές παρουσίασαν όσα είχαν παρατηρήσει.

Μια ακόμη ιδιαίτερη και διασκεδαστική δράση ολοκληρώθηκε με τους μικρούς μας φίλους να έχουν περάσει δημιουργικά τον χρόνο τους.

Ευχαριστούμε ολόψυχα την εθελόντρια – ψυχολόγο Φανή Κουλονίτσιου για την πολύτιμη προσφορά της.

Τα παιδιά συνόδεψαν στην πόλη οι: Δέσποινα Κριθαργιώτη, Χριστίνα Χατζησυμεωνίδου, Φανή Κουλονίτσιου και Θεολογία Ταρλατζή.

Δείτε την εικόνα:

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Ράδιο 101.5
Διαφήμιση
Αγγελία
ΤΣΙΟΓΚΑΣ

Follow Us

ΦΥΛΑΞΗ
 
Αγγελία για εργασία
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5