Χρήστος Μπγιάλας: «Τα Γρεβενά μπαίνουν σε μια νέα τροχιά εκπαιδευτικής αναγέννησης»
Τα Γρεβενά μπαίνουν σε μια νέα τροχιά εκπαιδευτικής αναγέννησης και εκσυγχρονισμού μετά τη χθεσινή ψήφιση (23/04/2019) από την Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Πειραματικά Σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις».
Για πρώτη φορά τα Γρεβενά μπαίνουν σε μια νέα εποχή με την εισαγωγή τριών τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας:
– το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, το οποίο προϋπήρχε στα Γρεβενά ως το μοναδικό και υποβαθμισμένο τμήμα ΤΕΙ, και το οποίο όχι μόνο παραμένει, αλλά αναβαθμίζεται σε πανεπιστημιακό, εντασσόμενο πλέον στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών,
– το τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης και
– το τμήμα Μάρκετινγκ, τα οποία εντάσσονται επίσης στη σχολή Οικονομικών Επιστημών.
Η εισροή άνω των 1000 εισακτέων φοιτητών στην πόλη, ως αναμένεται, θα δώσει άλλη πνοή στην οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης.
Επιπλέον, ιδρύεται το Ινστιτούτο Αειφόρου Ανάπτυξης και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων, με έδρα τα Γρεβενά, που θα υπάγεται στο Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο (ΠΕΚ) Δυτικής Μακεδονίας.
Τέλος, γίνεται μία τομή με την εισαγωγή των διετών προγραμμάτων με τα οποία προβλέπεται η απευθείας εισαγωγή αποφοίτων ΕΠΑΛ βάσει της βαθμολογίας του απολυτηρίου τους.
Όλες οι παραπάνω μεταρρυθμίσεις αποτελούν αδιαμφισβήτητα σπουδαία εκπαιδευτική καινοτομία και θα συντελέσουν στην εν γένει πρόοδο, ανάπτυξη και εξέλιξη της περιοχής, συνδράμοντας ταυτόχρονα στην ενίσχυση του μορφωτικού επιπέδου της νεολαίας μας.
Πού ήταν λοιπόν το 2013, όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται σήμερα, όταν υποβάθμιζαν και οδηγούσαν σε αφανισμό τις σχολές με τη μείωση των τμημάτων και τη μείωση προσωπικού;
Όσο για τους ελάχιστους που διαμαρτύρονται σήμερα, θα πρέπει να μας πουν που ήταν το 2013 όταν η τότε Κυβέρνηση υποβάθμιζε το ΤΕΙ των Γρεβενών και οδηγούσε σε αφανισμό τις σχολές με τη μείωση των τμημάτων και τη μείωση του προσωπικού. Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει.
- Προηγούμενο Δήλωση Υποψηφιότητας του Γεωργίου Καλαμάρα
- Επόμενο Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου – Τι γιορτάζουμε, ποια η σημασία της ημέρας