Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Κτηματολόγιο
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Χωρίς Όραμα … * Του Γιάννη Νούσια

Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου παρουσίασε στις 3 Σεπτέμβρη του 1974 την διακήρυξη του νέου κόμματος με τον τίτλο ΄΄ΠΑΣΟΚ΄΄ προσέφερε στον Ελληνικό λαό ένα όραμα μιας άλλης Ελλάδας. Και αυτό το έκανε κόντρα στο συντηρητικό κλίμα της εποχής. Διάλεξε το δύσκολο δρόμο του οράματος της ρήξης και της κοινωνικής αλλαγής.

Φυσικά, στην πορεία άλλαξαν πολλά… Πολλά εγκαταλείφθηκαν αλλά και πολλά υλοποιήθηκαν με αποτέλεσμα η διακήρυξη να καταξιωθεί ως ένα ιστορικό κείμενο αγώνα και πράξης !

Μία διακήρυξη που μιλούσε για Εθνική Ανεξαρτησία , Λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση με Δημοκρατικές  διαδικασίες. Διότι ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την προσπάθεια της προέδρου κας Φώφης Γεννηματά και τον προσωπικό αγώνα για την ενότητα της παράταξης.

Η ηγεσία ενός κόμματος με τέτοια παράδοση απαιτεί κάτι περισσότερο. Απαιτεί το όραμα ! που συνεπήρε τις καρδιές εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων οι οποίοι στρατεύτηκαν   στο Ειρηνικό Εθνικό Απελευθερωτικό Κίνημα.

Ποιο είναι το όραμα για την μεταμνημονιακή Ελλάδα;

Ποιο είναι το όραμα για την Δημοκρατική παράταξη;

Όταν μιλάμε για το όραμα δεν αναφερόμαστε στα τυχοδιωκτικά παραμύθια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία με τις λαϊκιστικές της  επιλογές διακινδυνεύει και την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Εννοόυμε το όραμα που πατάει στην πραγματικότητα. Εννοούμε την επανάσταση της ελπίδας. Γι αυτό χρειάζεται από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έμπνευση και να δώσει το όνειρο που περιμένει ο Δημοκρατικός κόσμος. Ειδικά η σημερινή νεολαία !!!

Χρειάζεται ξανά το όραμα και την ελπίδα που έδωσε τότε ο μεγάλος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΎ .

Καθαρά και Ξάστερα

Νούσιας Ιωάννης

Μέλος ΠΑΣΟΚ Γρεβενών

Αντιπρόεδρος ΠΟΑΕΑ Γρεβενών 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης