Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Χειρουργικές μάσκες: Σε έλλειψη και στην ελληνική αγορά – Πόσο κοστίζουν

Έλλειψη στις χειρουργικές μάσκες έχει δημιουργηθεί ακόμη και στην ελληνική αγορά την ώρα που έχει δημιουργηθεί παγκόσμια ανησυχία για τον νέο κοροναϊο.

Βέβαια στην Ελλάδα, δεν είναι λίγοι οι πολίτες που προμηθεύονται μάσκες όχι τόσο εξαιτίας του κοροναϊού, αλλά λόγω της εποχικής γρίπης η οποία βρίσκεται σε έξαρση αυτές τις μέρες με αποτέλεσμα πολλά σχολεία κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα να μείνουν κλειστά.

Οι πρώτες ελλείψεις ήρθαν από την Θεσσαλονίκη με τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου να αναφέρει πως η ζήτηση είναι μεγαλύτερη αυτό το διάστημα και πως τις τελευταίες μέρες υπάρχουν αρκετές ελλείψεις σε φαρμακεία της συμπρωτεύουσας.

Τελειώνουν τα αποθέματα

«Τελειώνουν τα αποθέματα με τις χειρουργικές μάσκες. Αυτή την στιγμή υπάρχει έλλειψη αλλά πιστεύουμε ότι θα γίνει γρήγορα ο ανεφοδιασμός και δεν θα υπάρχει πρόβλημα» δηλώνει στο MakThess ο Διονύσης Ευγενίδης.

Τις τελευταίες εβδομάδες που ενισχύθηκε η παγκόσμια ανησυχία για τον θανατηφόρο ιό, στους δρόμους της πόλης, σε λεωφορεία αλλά και σε κλειστούς χώρους δεκάδες είναι οι πολίτες που φορούν μάσκες για να προστατευτούν.

Πρωτοφανής ζήτηση

«Είναι πρωτοφανής η ζήτηση, δεν το έχουμε ξανά δει αυτό. Προμηθευόντουσαν πολλοί και τον Δεκέμβριο για την εποχιακή γρίπη αλλά αυτό που γίνεται την τελευταία εβδομάδα δεν έχει καμία σχέση» σημειώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει ο κ. Ευγενίδης, μάσκες προμηθεύονται όλες οι ηλικίες από μικρά παιδιά μέχρι και ηλικιωμένοι. Η έλλειψη όμως είναι ακόμα μεγαλύτερη σε χώρες του εξωτερικού, με αποτέλεσμα να ζητούν κιβώτια από την Ελλάδα. «Είναι πολλοί αυτοί που αγοράζουν κιβώτια με μάσκες για να στείλουν σε χώρες του εξωτερικού» δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται πως οι χειρουργικές μάσκες είναι φθηνές και συνήθως εύκολα διαθέσιμες στα φαρμακεία. Η τιμή τους ξεκινά απο 0,50 λεπτά το πακέτο των τριών ενώ διαδικτυακά μπορεί κάποιος να αγοράσει κουτί με 50 τεμάχια στην τιμή των 4 ευρώ. Όλα αυτά όμως υπο κανονικές συνθήκες.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5