AKOΥΣΤΕ ΕΔΩ ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5:
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5
ΤΑΞΙ

Κατηγορίες

ΓΡΙΔΑΣ
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5

CDC: Οι πλήρως εμβολιασμένοι άνω των 65 έχουν 94% μικρότερο κίνδυνο να νοσηλευθούν για Covid-19

Οι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις Pfizer/BioNTech ή Moderna, οι οποίοι είναι άνω των 65 ετών, έχουν 94% μικρότερη πιθανότητα να εισαχθούν στο νοσοκομείο λόγω λοίμωξης Covid-19, σε σχέση με τους μη εμβολιασμένους, ενώ ο κίνδυνος είναι μειωμένος κατά 64% στις ίδιες ηλικίες για όσους κάνει την πρώτη δόση, σύμφωνα με στοιχεία των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (CDC) των ΗΠΑ.

Ως πλήρως εμβολιασμένος θεωρείται κάποιος, όταν έχουν περάσει δύο εβδομάδες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου, έτσι ώστε να έχει αναπτυχθεί στο μεταξύ η ανοσία στον οργανισμό του.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα νέα δεδομένα, που δημοσιεύθηκαν στο εβδομαδιαίο ιατρικό δελτίο του CDC «Morbidity and Mortality Weekly Report (MMWR)» και προέρχονται από την ανάλυση των νοσηλειών για κορωνοϊό σε 24 αμερικανικά νοσοκομεία 14 πολιτειών φέτος το Μάρτιο, συνάδουν με εκείνα των κλινικών δοκιμών, οι οποίες είχαν δείξει αποτελεσματικότητα 94% έως 95% για τα εν λόγω εμβόλια.

Επίσης ανάλογη αποτελεσματικότητα 94% έχουν δείξει οι μελέτες στο Ισραήλ μετά τους εμβολιασμούς με Pfizer/BioNTech.

«Ακρως αποτελεσματικά τα εμβόλια κατά της covid-19»
«Τα εμβόλια Covid-19 είναι άκρως αποτελεσματικά και τα νέα ευρήματα από τον πραγματικό κόσμο επιβεβαιώνουν τα οφέλη που είχαν παρατηρηθεί στις κλινικές δοκιμές τους, προλαμβάνοντας τις νοσηλείες μεταξύ των πιο ευπαθών», δήλωσε η διευθύντρια του CDC δρ Ροσέλ Γουαλένσκι.

«Καθώς οι εμβολιαστικές προσπάθειες μας συνεχίζουν να διευρύνονται, οι ασθενείς με Covid-19 δεν θα κατακλύζουν τα συστήματα υγείας, αφήνοντας τις νοσοκομειακές κλίνες, το υγειονομικό προσωπικό και τις υπηρεσίες υγείας στη διάθεση των ανθρώπων που έχουν άλλες ιατρικές παθήσεις», πρόσθεσε.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΔΕΥΑΓ
ΚΑΛΗΡΑΧΗ
ΠΑΡΚΙΝΓΚ
ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
αγγελια λεβητας
ΤΑΞΙ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Follow Us

 
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015