AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
Μικρό μου

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

BONUS για την ανακύκλωση τηγανέλαιων στη Λάρισα

Ανακύκλωση χρησιμοποιημένων οικιακών μαγειρικών ελαίων μέσω δικτύου αυτοματοποιημένων μηχανημάτων-κάδων με τη χρήση κάρτας, η οποία «φορτώνει» με πόντους όσο περισσότερο ανακυκλώνεις; Και εξαργύρωση των πόντων με δώρα ή με την ενίσχυση κοινωνικών δράσεων;

Αυτό το φιλόδοξο σχέδιο επιθυμεί να κάνει πράξη στην Λάρισα η Θεσσαλική εταιρεία Grinco ΑΒΕΕ (Green Innovative Company), η οποία διατηρεί μονάδα παραγωγής βιοντίζελ στη ΒΙ.ΠΕ Λάρισας, αλλά τώρα θα επιχειρήσει να κάνει το πρώτο βήμα της και στην ανακύκλωση ελαίων, που, μέχρι στιγμής και εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, καταλήγουν στην αποχέτευση ή στα σκουπίδια.

Όπως επισήμανε χθες από την Λάρισα στο Greenagenda.gr ο κ. Μιχάλης Τριανταφύλλου, στέλεχος της Grinco, η εταιρεία είναι πλέον σε θέση να ανακοινώσει την πιλοτική εφαρμογή της δράσης ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων.

Η ανακύκλωση γίνεται μέσω της χρήσης αυτοματοποιημένων μηχανημάτων-κάδων, που δημιούργησε η ίδια η Grinco.

Αρχικά ο χρήστης σουρώνει το τηγανέλαιο πριν το πάει για ανακύκλωση, προκειμένου να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα τροφών.

Μπορεί να ανακυκλωθεί οποιοδήποτε λάδι χρησιμοποιείται για μαγείρεμα ή για τηγάνισμα, ενώ προσοχή χρειάζεται προκειμένου να μην υπάρχει και νερό μαζί με το λάδι προς ανακύκλωση.

Ο χρήστης μεταβαίνει στον κίτρινο αυτόματο κάδο ανακύκλωσης της Grinco, τοποθετεί την κάρτα του στην σχετική υποδοχή, ρίχνει το λάδι στο στόμιο του μηχανήματος και φορτώνονται οι αναλογούντες πόντοι στην κάρτα του.

Με την πρόοδο του πιλοτικού προγράμματος αναμένεται να υπάρξει και συνεργασία της Grinco με την δημοτική αρχή της Λάρισας για την τοποθέτηση μηχανημάτων ανακύκλωσης στον αστικό ιστό, ενώ θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα επιβράβευσης-κινήτρων για τους χρήστες της υπηρεσίας.

Η μη ανακύκλωση ουσιών όπως τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια επί της ουσίας επιβαρύνει τις εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού, καθώς για τη διάσπαση του λαδιού απαιτείται περισσότερη ενέργεια και νερό. Ακόμη, εάν πεταχθεί το λάδι στα σκουπίδια, τότε μέσω των χωματερών καταλήγει στο περιβάλλον και στον υδροφόρο ορίζοντα, ενώ εάν απορριφθεί το τηγανέλαιο στην αποχέτευση φράζουν σταδιακά και οι σωληνώσεις πάνω στις οποίες επικολλάται σιγά-σιγά το λάδι.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
interactive learning
Υπουργείο περιβάλλοντος
Πωλείται το παρόν κατάστημα- κ. παλαιολόγου
cars
ζητείται υπάλληλος-agro grevena
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Τζιόβας Ανδρέας
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πωλείται μετά από 37-συνταξιοδοτηση
123 τμ
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Καφέ Crystal
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com