email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Ράδιο 101.5
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Αυξάνεται η διάθεση για καλοκαιρινές αποδράσεις, κλειδί το εμβόλιο

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ευρωπαίων που θέλουν να ταξιδέψουν τους επόμενους μήνες, ενώ παράλληλα ενισχύεται η ζήτηση για «ήλιο και θάλασσα».

Η Ελλάδα είναι ο τέταρτος προορισμός σε προτίμηση μεταξύ των ευρωπαίων με τους πρώτους τρείς να είναι όμως η Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία που είναι πολύ μεγάλες χώρες και ενσωματώνουν και τις προτιμήσεις των συμμετεχόντων στην έρευνα που δηλώνουν ότι θα ταξιδέψουν εντός της χώρας τους. Με άλλα λόγια η Ελλάδα είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις όσων θα επιλέξουν να ταξιδέψουν εκτός της χώρας τους.

Σύμφωνα με την πλέον πρόσφατη, πέμπτη στη σειρά, έρευνα της European Travel Commission (ETC) το 54% των Ευρωπαίων στοχεύουν να κάνουν ένα ταξίδι πριν από τα τέλη Ιουλίου 2021, έναντι του 52% ένα μήνα πριν.

Ο ένας στους τρεις Ευρωπαίους πιστεύουν ότι ο Μάιος-Ιούλιος είναι η πιο εφικτή περίοδος για το επόμενο ταξίδι τους.

Σύμφωνα με την έρευνα που περιλαμβάνει δεδομένα που συλλέχθηκαν τον Ιανουάριο του 2021, η αύξηση της διάθεσης των εμβολίων παραμένει κρίσιμος παράγοντας για την έναρξη των ταξιδιών εντός της Ευρώπης, ενώ οι ταξιδιώτες έχουν προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι μελλοντικοί τουρίστες δεν ενοχλούνται από τα μέτρα προστασίας καθώς η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (69%) δήλωσαν ότι θα αισθάνονται ασφαλέστεροι και πιο χαλαροί εάν οι προορισμοί έχουν αυστηρά πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας, ενώ μόνο το 21% των ερωτηθέντων ισχυρίζονται ότι τα πρωτόκολλα ενδέχεται σε κάποιο βαθμό να χαλάσουν την ταξιδιωτική εμπειρία.

Ταυτόχρονα, τα εμβόλια κατά της COVID-19 παραμένουν η πρώτη προϋπόθεση για την επανάληψη των ταξιδιών. Το 11% των Ευρωπαίων ανέφερε ότι η αποτελεσματική εκστρατεία εμβολίων COVID-19 θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην απόφασή τους να ταξιδέψουν, ακολουθούμενη από την αποτελεσματικότητα των προορισμών στη διαχείριση της επιδημιολογικής κρίσης (11%) και τα tests COVID-19 πριν από την αναχώρηση (10%).

Σημαντικό για την Ελλάδα ως προορισμό είναι το εύρημα της έρευνας ότι το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων για διακοπές στον ήλιο και την θάλασσα αυξάνεται καθώς σταδιακά πλησιάζουμε την άνοιξη και το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, πάνω από το ένα τρίτο των Ευρωπαίων (34%) είναι αισιόδοξοι ότι θα κάνουν το επόμενο ταξίδι τους μεταξύ Μαΐου-Ιουλίου 2021. Οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία και την Αυστρία είναι πιο ενθουσιώδεις για το σχεδιασμό μιας απόδρασης προς τη θάλασσα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι αυξήθηκε στο 41% το ποσοστό των ερωτηθέντων που επιθυμούν να ταξιδέψουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, και είναι το υψηλότερο ποσοστό από την έναρξη της έρευνας. Τέλος η εμπιστοσύνη στα αεροπορικά ταξίδια συνεχίζει να βελτιώνεται σταδιακά και υποστηρίζει επίσης την ελπίδα για ανάκαμψη των ενδοευρωπαϊκών ταξιδιών. Το μερίδιο των Ευρωπαίων που σχεδιάζουν να πάρουν αεροπλάνο αυξήθηκε σταδιακά από 49% το Σεπτέμβριο του 2020 σε 54% τον Ιανουάριο του 2021, ενώ το ποσοστό εκείνων που έχουν ανησυχίες για την υγεία σχετικά με τις πτήσεις μειώθηκε από 20% σε 16%.

Σχετικά άρθρα

Κοζάνη- Γραφείο
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
ΤΑΞΙ
Πασχάλης Χατζηγεωργίαδης
Αθ.Διάκου-Μ.Αλεξάνδρου
ENOIKIAZETAI
Κ.Παλαιολόγου 58
Αριστείδου 27
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ