AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
Μικρό μου

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Αυτά είναι τα έξι ακίνητα – φιλέτα προς αξιοποίηση

Εντός εξαμήνου ξεκινούν οι διαγωνισμοί με στόχο την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων στον τουρισμό

Εξι ακίνητα – φιλέτα βγάζει σε διαγωνισμούς σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες μέχρι και το τέλος του πρώτου εξαμήνου το ΤΑΙΠΕΔ επιδιώκοντας την προσέλκυση επενδυτών για την ανάπτυξη υποδομών που θα συμβάλουν στην ενίσχυση θεματικών μορφών τουρισμού. Με βάση τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης περιουσίας η διοίκηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων στοχεύει στον ιαματικό τουρισμό αλλά και στους παραθεριστές που επιλέγουν τα camping για τις διακοπές τους. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τους διαγωνισμούς πρόσκλησης εκδήλωσης επενδυτικού ενδιαφέροντος:

Ακίνητο Θερμοπυλών. Εχει έκταση 785.398 τ.μ., και περιλαμβάνει υδροθεραπευτικές και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις (εγκαταλελειμμένες).
Camping Καμένων Βούρλων. Εχει έκταση 800 στρέμματα, από τα οποία τα 580 μπορούν να αξιοποιηθούν και περιλαμβάνει εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις camping του ΕΟΤ.
Ακίνητο ιαματικής πηγής Υπάτης. Το ακίνητο βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Οίτη, με έκταση 700 στρεμμάτων περίπου και δομημένες επιφάνειες 8.100 τ.μ. (ξενοδοχεία εκτός λειτουργίας, καταστήματα κ.λπ.) Στο ακίνητο λειτουργεί υδροθεραπευτήριο σε πολύ καλή κατάσταση με περίπου 100 λουτήρες σε χρήση και εξωτερική πισίνα.

Camping Αγίας Τριάδας. Πρόκειται για παραθαλάσσιο ακίνητο στον οικισμό της Αγίας Τριάδας στον Δήμο Θερμαϊκού, έκτασης 126,6 στρεμμάτων. Το ακίνητο έχει εκτεταμένο αμμώδες παραλιακό μέτωπο μήκους περίπου 600 μέτρων.

Ακτή και camping στο Ποσείδι Χαλκιδικής. Εχει συνολική έκταση 293,870 στρέμματα και αξιοποιήσιμη έκταση περίπου 140 στρέμματα, ενώ διαθέτει μέτωπο αμμώδους παραλίας 600 μέτρων.

Ακίνητο στη Βερβερόντα, στο Πόρτο Χέλι. Πρόκειται για έκταση 627,5 στρεμμάτων και το σχέδιο αξιοποίησής του προβλέπει την ανάπτυξη τουριστικής υποδομής. Την ίδια στιγμή τέσσερα μεγάλα ακίνητα παραχωρήθηκαν με επιτυχία από το ΤΑΙΠΕΔ κατόπιν της διενέργειας σχετικών διαγωνιστικών διαδικασιών. Τα επιχειρηματικά σχήματα που πλειοδότησαν σκοπεύουν να επενδύσουν συνολικά πάνω από 700 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη υποδομών αναψυχής και τουρισμού. Τα ακίνητα είναι:

Πρώην αμερικανική βάση στις Γούρνες Ηρακλείου. Πρώτος Επιλέξιμος Επενδυτής ανακηρύχθηκε η εταιρεία REDS AE έναντι τιμήματος 42 εκατ. ευρώ. Το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου. Η REDS έχει ένα φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξης του ακινήτου με τη δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχείου, κατοικιών και εμπορικού κέντρου. Ηδη έχει εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του ακινήτου. Οι επενδύσεις εκτιμώνται σε 200 εκατ. ευρώ.
Ακίνητο στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας. Η εταιρεία Ηρακλείτσα ΑΕ στην ηλεκτρονική δημοπρασία προσέφερε τίμημα ύψους 18,5 εκατ. ευρώ, με την τελική προσφορά να είναι αυξημένη κατά 103,3% σε σχέση με την τιμή εκκίνησης που είχε διαμορφωθεί σε 9,1 εκατ. ευρώ. Οπως έχουν ανακοινώσει οι επενδυτές, στο ακίνητο θα κατασκευαστούν 280 πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες, ξενοδοχείο πέντε αστέρων και συνεδριακό κέντρο, με το σύνολο της επένδυσης να αγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ.

Πρώην ξενοδοχείο «Ξενία Κύθνου» και των ιαματικών πηγών «Αγιοι Ανάργυροι» και «Κάκκαβος». Οι επενδυτές Michal και Avraham Ravid σκοπεύουν να επενδύσουν περισσότερα από 25 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του ιστορικού ξενοδοχείου και την αξιοποίηση των δύο ιαματικών πηγών.

Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων. Το ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε πλειοδότη το επενδυτικό σχήμα που αποτελείται από τις εταιρείες Γαλήνη Ξενοδοχειακές Τουριστικές και Εμπορικές Επιχειρήσεις ΑΕ και Staritem Investments Plc. Η βελτιωμένη προσφορά που υπέβαλε το ως άνω σχήμα περιλαμβάνει εφάπαξ καταβλητέο αντάλλαγμα ύψους 1.050.000 ευρώ και ετήσιο μίσθωμα 380.000 ευρώ, ενώ η μισθώτρια εταιρεία θα αναλάβει να υλοποιήσει σειρά επενδύσεων για την αποκατάσταση και επαναλειτουργία των εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων και ιαματικών πηγών, αλλά και την αναβάθμιση εκείνων που είναι εν λειτουργία.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
interactive learning
Υπουργείο περιβάλλοντος
Πωλείται το παρόν κατάστημα- κ. παλαιολόγου
cars
ζητείται υπάλληλος-agro grevena
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Τζιόβας Ανδρέας
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πωλείται μετά από 37-συνταξιοδοτηση
123 τμ
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Καφέ Crystal
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Διάφορα νέα

Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com