Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ
ΔΕΗ | Αγροτικά ΓΑΙΑ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Γρεβενά – Αθήνα σε λιγότερο από 4 ώρες – Πότε ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος που αλλάζει την Κεντρική Ελλάδα

Σημαντική είναι η πρόοδος που έχει σημειωθεί στο βόρειο τμήμα του Ε65 ο οποίος συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα έργα της χώρας μας.

Πλήρως λειτουργικά είναι από το περασμένο Πάσχα τα 136 χλμ. του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 από τη Λαμία έως την Καλαμπάκα, και πλέον το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στην ολοκλήρωση του εναπομείναντος τμήματος έως την Εγνατία Οδό, δυτικά των Γρεβενών.

Το εν λόγω τμήμα έχει μήκος 46 χλμ. και σύμφωνα με κυβερνητικές εξαγγελίες θα είναι έτοιμο το 2026, ολοκληρώνοντας τον οδικό άξονα των 181 χλμ. που συνδέει την Ανατολική με τη Δυτική Ελλάδα, συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας και εντάσσεται στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών.

Όπως φαίνεται σε βίντεο της εταιρείας «Κεντρική Οδός» που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 5 Ιουνίου και αφορά τις εργασίες προόδου στο τμήμα που απομένει, η συνολική πρόοδος έχει ανέλθει σε 50,1%,.

Παράλληλα, η πρόοδος υλοποίησης των σηραγγών ανέρχεται σε 86,84%, των γεφυρών σε 77,69%, των ασφαλτικών σε 33% και των χωματουργικών σε 46,39%.

Μεταξύ άλλων, παρέχονται εικόνες από τους κόμβους Μουργκάνης (144,03 χλμ.), Οξύνειας (150,1 χλμ.), Αγιόφυλλου, όπως και για κάποιες γέφυρες και σήραγγες.

Με την ολοκλήρωση του εναπομείναντος τμήματος για το Λαμία-Εγνατία Οδός θα απαιτούνται μόλις 1:45 λεπτά (από 3:15’ σήμερα), για το Αθήνα-Γρεβενά 4 ώρες, για το Αθήνα-Μέτσοβο 4 ώρες, για το Αθήνα-Καστοριά 4:35 ώρες και για το Αθήνα-Κοζάνη 4:30 ώρες.

Ο αυτοκινητόδρομος Ε65 διαθέτει την αναγκαία χωρητικότητα, ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου 2 λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και διασχίζει τον κάμπο της Φθιώτιδας, την οροσειρά της Όρθρυος, το Θεσσαλικό κάμπο και τον Πηνειό ποταμό περνώντας πλησίον των πόλεων Καρδίτσας, Τρικάλων, Καλαμπάκας μέχρι τους πρόποδες των Αντιχασίων, τον Ίωνα ποταμό και την οροσειρά των Χασίων για να ενωθεί τελικά με την Εγνατία Οδό στο Δρυμό της Πίνδου.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα εθνικά έργα με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για την ανάπτυξη της χώρας και της Περιφέρειας. Κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου σε νέα χάραξη και επί της ουσίας συνδέει την Ανατολική με την Δυτική Ελλάδα.

Θα συνδέεται το λιμάνι της Ηγουμενίτσας -που λειτουργεί ως πύλη της Ελλάδας προς την Κεντρική Ευρώπη- με το λιμάνι του Βόλου, ενώ θα μειωθεί κατά περίπου 2 ώρες το συνολικό ταξίδι από το λιμάνι του Πειραιά προς τα δυτικά Βαλκάνια. Η επιρροή στις μεταφορές θα είναι εξαιρετικά σημαντική.

Η πρόσβαση στο εξωτερικό θα διευκολυνθεί σε θεαματικό βαθμό, καθώς o Ε65 συνδέεται μέσω της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αξόνων αυτής, με το εξωτερικό.

 

Πηγή: carandmotor.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ