Σύνδεσμοι Ραδιοφώνου

Loading ...

Ράδιο Γρεβενά 101,5 — Ακούστε Ζωντανά

Loading ...

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
Κινηματογράφος Γρεβενών
SPONSORS
PAPAGEORGIOU

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
DONAS
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
tsiarsiotis
Καφενείο
KARTSIOUNIS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας

Κατηγορίες

ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Απολογισμός Εφορείας Αρχαιοτήτων Γρεβενών

Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» η Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών συνεργάστηκε για δεύτερη χρονιά με τον Δήμο Γρεβενών στη συνδιοργάνωση της δράσης «Περιπατητική εκδρομή στο Δοτσικό» την Κυριακή 23.9.18.
Αρχαιολόγοι της Υπηρεσίας ξενάγησαν τους συμμετέχοντες σε μοναδικά μνημεία της περιοχής, κηρυγμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού ως «ιστορικά διατηρητέα μνημεία». Αρχικά έγινε στάση στον Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου (1865) όπου επισημάνθηκε το αξιόλογο λιθανάγλυφο περίθυρο της κεντρικής εισόδου που φέρει επιγραφή και πλούσια φυτική διακόσμηση. Επόμενη στάση αποτέλεσε το πετρογέφυρο που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού γεφυρώνοντας τις δύο συνοικίες του. Χρονολογείται στα μέσα του 19ου αι. και μπροστά του γυρίστηκαν πολλές από τις σκηνές της βραβευμένης ταινίας «Μεγαλέξανδρος» του Θ. Αγγελόπουλου. Τέλος πραγματοποιήθηκε αναλυτική ξενάγηση στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου (1778) στο Μεσολούρι όπου κατέληξε η περιπατητική διαδρομή. Πρόκειται για ένα μοναδικό μνημείο λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του και του κατάγραφου, από Σαμαριναίους ζωγράφους, εσωτερικού.
Για άλλη μια χρονιά ευχαριστούμε τον Δήμο Γρεβενών για την άψογη συνεργασία στην οργάνωση αυτής της δράσης, τον κ. Α. Διανέλλο καθώς και όλους τους συμμετέχοντες και ευχόμαστε τέτοιες συνέργειες να οδηγούν όχι μόνο τη γνωριμία του κοινού με το πολιτιστικό απόθεμα του τόπου και το φυσικό περιβάλλον αλλά και ως έναυσμα για τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης του με αυτά.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
Ζητείται
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης