AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
Μικρό μου

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Αποκλεισμός αγροτικών προϊόντων από τις αποζημίωσεις

«Δεν θα καλλιεργήσουμε φέτος λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής», προειδοποιούν οι αγρότες

Την έντονη αγανάκτησή τους για την υπαναχώρηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε ότι αφορά τη διαφορετική στρεμματική αποζημίωση και αποκλεισμό ποικιλιών μήλου στο πλαίσιο της αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος, εκφράζουν οι αγροτικοί σύλλογοι του Δήμου Αγιάς και η ΕΟΑΣΝ Λάρισας, προειδοποιώντας ότι πολλοί αγρότες «δεν θα καλλιεργήσουν φέτος λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής και των χαμηλών τιμών που εισπράξαμε».

Για τον λόγο αυτό ζητούν «το ποσό των 300 ευρώ να αφορά όλα τα στρέμματα κι όλες τις ποικιλίες, όπως είχε δεσμευτεί με εξαγγελία ο υπουργός στις 2 Γενάρη, σαν ελάχιστη ανάσα στη ζημιά μας».

Το κάστανο

Σε ό,τι αφορά το κάστανο όπως επισημαίνουν. η τιμή των 150 ευρώ ανά στρέμμα «είναι απαράδεκτη, αφού η απώλεια εισοδήματος είναι πάνω από 80%. Οι παραγωγοί κάστανου φέτος από την μία έλαβαν εξευτελιστικές τιμές για το μικρό ποσοστό προϊόντος που ήταν εμπορεύσιμο, πέταξαν το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής λόγω της ασθένειας της φαιάς σήψης και δέχθηκαν ένα τεράστιο πλήγμα στην ταυτότητα ενός προϊόντος που βρισκόταν ποιοτικά στα κορυφαία ελληνικά εξαγώγιμα προϊόντα».

Δεδομένου ότι το κάστανο αποτελεί μονοκαλλιέργεια στην περιοχές του Δήμου Αγιάς τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης των πληττόμμενων αγροτών και των οικογενειών τους αν δεν υπάρξει μία ικανοποιητική αποζημίωση στους παραγωγούς.

Κεράσια και αμύγδαλα

Επίσης, οι αγρότες ζητούν να εισαχθούν τα κεράσια και τα αμύγδαλα στα προϊόντα που θα στηριχθούν, επισημαίνοντας ότι στην Αγιά η κερασοκαλλιεργεια επλήγη από βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις αλλά και ασυγκόμιστη παραγωγή λόγω έλλειψης εργατών γης.

Παράλληλα, επιμένουν να ζητούν μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, ρεύμα στα 0,07 λεπτά, ενώ διεκδικούν «κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα για να σταματήσει το αίσχος των ανοιχτών τιμών, μια διαδικασία με την οποία οι μεγαλέμποροι θησαυρίζουν, εμείς δεν πληρωνόμαστε τον μόχθο μας και η κατανάλωση τα τρώει πανάκριβα».

Οι αγροτικοί σύλλογοι του Δήμου Αγιάς και η ΕΟΑΣΝ Λάρισας, καλούν όλους τους αγρότες σε ευρεία σύσκεψη που θα γίνει την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 στην ταβέρνα ΧΑΤΖΑΚΟΣ στην Αγιά προκειμένου να «αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις μας ώστε να δοθεί επιτέλους μια οριστική λύση στα αιτήματά μας μετά από μήνες εμπαιγμού από την κυβέρνηση».

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
interactive learning
Υπουργείο περιβάλλοντος
Πωλείται το παρόν κατάστημα- κ. παλαιολόγου
cars
ζητείται υπάλληλος-agro grevena
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Τζιόβας Ανδρέας
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πωλείται μετά από 37-συνταξιοδοτηση
123 τμ
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Καφέ Crystal
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Διάφορα νέα

Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com