Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Κινηματογράφος Γρεβενών
PAPAGEORGIOU
Jumbo
Χορός Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών
Stand Up Comedy

Grevenamedia @facebook

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
POTIKA MYRTO
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ

Κατηγορίες

delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Απαγόρευση του πόσιμου νερού στη Σιάτιστα λόγω τετραχλωροαιθυλενίου

Το δίκτυο άδειασε στο Βόιο, έγινε έκπλυση όλων των δεξαμενών σε Σιάτιστα και Καλονέρι μετά τις ανεβασμένες τιμές του τετραχλωροαιθυλένιου την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, οι οποίες κινητοποίησαν δήμο και κατοίκους. Παράλληλα έγιναν οι απαραίτητες δειγματοληψίες, τα αποτελέσματα των οποίων θα είναι γνωστά την Τρίτη το πρωί, ενώ Παρασκευή και Σάββατο δόθηκαν εμφιαλωμένα νερά σε όλους τους κατοίκους.

Το τετραχλωροαιθυλένιο είναι μια χημική ένωση που δημιουργείται από ανθρωπογενείς δραστηριότητες και συνήθως στην ευρύτερη περιοχή Καστοριάς-Σιάτιστας προέρχεται από τα βυρσοδεψεία και τα πλυντήρια των γουναράδων. Ακόμα βέβαια δεν έχει βρεθεί ο ρυπαντής του νερού στην περιοχή Σιάτιστας -Καλονερίου, με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας να επιβάλει την διακοπή της πόσης του νερού μετά τις μετρήσεις και τα γρήγορα αντανακλαστικά του δήμου Βοΐου.

Το τριχλωροαιθυλένιο και τετραχλωροαιθυλένιο είναι καρκινογόνες ουσίες ιδιαίτερα επιβλαβείς για τον άνθρωπο. Η απόκλιση στον παράγοντα τετραχλωροαιθένιο εκτιμάται σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos στα 80 mg/l στη Σιάτιστα και 30 mg/l στο Καλονέρι με ανώτερη τιμή τα 10 mg/l .

Οι εντατικοί έλεγχοι της ΔΕΥΑΒ συνέβαλαν στην διακοπή της πόσης του νερού εγκαίρως, για να μην γιγαντωθεί το πρόβλημα, όπως συνέβη σε Καστοριά και Άργος Ορεστικό με τη γαστρεντερίτιδα να θερίζει μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού.

Πηγή: prlogos.gr / Ιωάννα Παπαδημητρίου

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Ράδιο 101.5
Διαφήμιση
Αγγελία
ΤΣΙΟΓΚΑΣ

Follow Us

ΦΥΛΑΞΗ
 
Αγγελία για εργασία
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5