Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Κτηματολόγιο
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Ανοίγουν την ερχόμενη εβδομάδα (και για ένα μήνα) τα προγράμματα Βιολογικής Γεωργίας – Κτηνοτροφίας

Με προίκα 443 εκατομμύρια ευρώ  δημόσια δαπάνη και ευρωπαϊκά κονδύλια ανοίγουν την ερχόμενη εβδομάδα και ως τα τέλη Φλεβάρη τα προγράμματα Βιολογικής Γεωργίας –Κτηνοτροφίας με στόχο να υπάρξει μια ολοκληρωμένη στρατηγική και στροφή στα αγροτικά προϊόντα ποιότητας.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στο ΥΠΑΑΤ, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρουσία των  Ευάγγελου Αποστόλου, Γιάννη Τσιρώνη, Χαράλαμπου Κασίμη και Νίκου Αντώνογλου έγινε αναφορά σε όλα τα μέτρα που αναμένονται το ερχόμενο διάστημα , μετά το πρόγραμμα, που αφορά στους Νέους Γεωργούς, στα οποία, όπως τονίστηκε, έχουν κατατεθεί χιλιάδες αιτήσεις.

Κατά τον αρμόδιο υπουργό Ευάγγελο Αποστόλου, στόχος είναι «η στροφή στην ποιότητα» ώστε να υπάρξει περαιτέρω αύξηση του ποσοστού της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας και ο καταναλωτής να είναι σίγουρος ότι πληρώνει και παίρνει βιολογικό προϊόν.

Σε ό, τι αφορά στις απορροφήσεις κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση, φωτογραφίζοντας τον αρμόδιο ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη ότι δεν είναι 5% και αποκρύβει την πραγματικότητα αλλά η Ελλάδα έφτασε στο 16%, δηλαδή πολύ πιο πάνω από άλλες χώρες της Ευρώπης. Κατά τον κ. Αποστόλου υπήρξε ρεκόρ πληρωμών «τινάξαμε τη μπάνκα στον αέρα», είπε χαρακτηριστικά , με 3, 7 δις ευρώ, από πληρωμές και προηγούμενων ετών.

Από το υπουργείο εκτιμάται ότι θα υπάρξει προσέλκυση περίπου  20.000 αγροτών στο μέτρο της βιολογικής γεωργίας – κτηνοτροφίας ενώ προς αυτήν την κατεύθυνση αναμένεται να υπάρξουν και δυνατότητες ταυτόχρονης βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης στο παρόν πρόγραμμα λύνονται ζητήματα, τα οποία αφορούν στην πολυκαλλιέργεια ή συγκαλλιέργεια , που ήταν βασικό ζήτημα των βιοκαλλιεργητών (π.χ. ελαιοκαλλιέργεια και τριφύλλι).

Ο ίδιος τόνισε πως μέσα στο επόμενο δεκάμηνο θα υπάρξει δυνατότητα για ηλεκτρονική παρακολούθηση των προϊόντων με ηλεκτρονικό μητρώο αλλά σημείωσε ωστόσο ότι ο σύμβουλος παραγωγής δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη.

Το επόμενο διάστημα κατά τον γενικό γραμματέα Χαράλαμπο Κασίμη αναμένεται να ενεργοποιηθούν και τα υπόλοιπα μέτρα : Κατάρτισης, μεταποίησης, νέων σχεδίων  βελτίωσης κ.ά. ενώ θα υπάρξει και για νέες καλλιέργειες. Σημείωσε πως καθώς άλλαξε ο χάρτης των ενισχύσεων για το 2017 θα υπάρξει αύξηση κατά 10% σε ένα από τα υπομέτρα.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης